- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
עונשו של מורשע בשורה של עבירות בטחוניות חמורות תואם את רמת הענישה - הערעור נדחה
|
ע בית הדין הצבאי לערעורים |
3743-08
6.10.2008 |
|
בפני : 1. אל"ם איתן הברמן - אב"ד 2. סא"ל נתנאל בנישו 3. סא"ל יעקב לרר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: עבד אלכרים סעיד חסן אבו רדאחה ת"ז 410885511 עו"ד אחמד ספייה |
: התביעה הצבאית עו"ד סגן יוסף גבריאלי |
| פסק-דין | |
השופט סא"ל י' לרר :
המערער הורשע על פי הודאתו בשורה של עבירות חמורות הכוללות ייצור בקבוקי תבערה ומסירת חלק מהם לילדים במטרה שיטילו אותם לעבר כוחות צה"ל. כן הורשע המערער בהטלת בקבוקי תבערה לעבר ג'יפ של צה"ל בכוונה לגרום למותם של החיילים בתוך הג'יפ, בהכנת 12 מטעני צינור כמו גם בלימוד אחרים בהכנת מטעני חבלה, בהחזקת אקדח וירי ממנו במהלך לוויה ובהכנת 19 מטעני צינור במועדים שונים.
בגין כל אלה נגזרו על המערער 45 חודשי מאסר בפועל ובנוסף נגזרו עליו מאסר על תנאי וקנס.
הסנגור מערער על חומרת העונש. הסנגור משווה את העונש שהוטל על הנאשם לעונש שהוטל על שותפו למעשים אשר נידון "רק" ל-40 חודשי מאסר בפועל, והוא מבקש מאיתנו כי נקל על עונשו של המערער.
יאמר כבר עתה כי לא מצאנו ממש בערעור.
השוואת כתבי האישום מלמדת כי המעשים בגינם הורשע המערער חמורים יותר מן המעשים עליהם הורשע שותפו.
יכולנו לסיים את פסק הדין בנקודה זו, אולם, יהיה זה נכון לחזור להדגיש כי על בית משפט זה לבחון האם העונש שהושת על המערער הוא העונש הראוי והנכון שיש להשית עליו בנסיבות העניין, על פי רמת הענישה שראוי שתוטל על עבירות ממין אלה, ובהתחשב בנסיבות ושאר העניינים הנכנסים במקרה כזה לתוך השקלא והטריא בעת פסיקת העונש.
זאת היא חובתו הראשונה במעלה של ביהמ"ש בבואו לדון ולהחליט בעונשו של כל מערער.
בדין ובפסיקה נקבעו דרכים למילוי חובה זו. אחת מהן היא ההשוואה בין העונשים שהוטלו על השותפים לדבר העבירה. השוואה זו נועדה למנוע סטיות לא הגיוניות, לא נכונות ולא ראויות באופן שתקומם כל בן תרבות. יחד עם זאת, ההשוואה לעונשים שהוטלו על השותפים אינה חזות הכל. כלי זה הוא אחד מן הכלים והאמצעים העומדים לרשותו של ביהמ"ש והוא אינו הכלי היחיד.
יהיה זה נכון לומר כי בימ"ש לערעורים הדן בטענות בקשר לחומרת העונש מותר לו והוא אף חייב להטיל את העונש הראוי בנסיבות העניין אף אם הדבר מחייב שלא להתחשב בעונשים שהוטלו על משתתפים אחרים בביצוע העבירה.
אם סבר ביהמ"ש לערעורים כי העונש שהוטל על משתתף אחר בביצוע העבירה הוא "חמור" או "קל" בנסיבות העניין אל לו "להתיישר" בהתאמה לעונש המוטה. חובתו הראשונה היא להטיל את העונש הראוי.
ומן הכלל אל הפרט, העונש שהוטל על המערער נוטה לקולא בנסיבות העניין. מדובר בייצור מטעני חבלה רבים, לימוד אחרים בהכנת מטעני חבלה והטלת בקבוקי תבערה על ג'יפ צבאי ועוד, הכל כמפורט בכתב האישום.
בנסיבות אלה אין משמעות לפער הנטען בין העונש שהוטל על המערער לבין העונש שהוטל על שותפו למעשים. הפער אינו גדול וכפי שאמרנו לעיל הוא אף מוצדק.
עולה מן האמור כי אני סבור שיש לדחות את הערעור.
השופט אל"ם א' הברמן :
אני מסכים.
המשנה לנשיא סא"ל נ' בנישו :
אני מסכים.
הוחלט כאמור, בפסק דינו של השופט סא"ל י' לרר.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
