ת"א
בית המשפט המחוזי מרכז
|
27861-09-10
23/12/2010
|
בפני השופט:
שאול מנהיים
|
- נגד - |
התובע:
איתן עוזר
|
הנתבע:
1. מינהל מקרקעי ישראל 2. מדינת ישראל (פורמלי)
|
החלטה,החלטה |
החלטה
1.אין מקום לפסק דין בהיעדר הגנה, מהטעם הפשוט שההגנה הוגשה. רשמתי בפני שבאי-כוח התובע טוענים כי כתב ההגנה לא התקבל אצלם, אולם גם בהנחה שהדבר נכון, אין פירוש הדבר שניתן לתת פס"ד בהיעדר הגנה.
2.כאשר נתבע אינו מתייצב מסור לבית המשפט שיקול דעת האם לתת פס"ד לטובת התובע לאחר שיוכיח תביעתו, עד כמה שהנטל עליו, או לדחות את הדיון. אני סבור שהאפשרות השניה היא הראויה בענייננו משני טעמים. הטעם הראשון הוא שאין מדובר באי התייצבות מחמת ניסיון להתחמק, אלא הנתבעת היא המדינה וליתר דיוק מינהל מקרקעי ישראל המיוצג על ידי הפרקליטות, ואי ההתייצבות לדיון היום מקורה בשביתת הפרקליטים ולא ברצון להתחמק מהדין. הטעם השני הוא, שעיון בכתב התביעה אפילו מבלי להיזקק לכתב ההגנה מעורר, לכל הפחות ספקות גדולים ביותר, האם התביעה יכולה להתקבל כפי שהיא ערוכה והאם הסעדים המבוקשים בה יכולים להינתן, והכל מטעמים שבדין. אינני מוצא לנכון לפרט יותר בשלב הזה, אולם אני ממליץ כבר כעת לתובע לשקול האם הוא פועל בהליך נכון והאם הוא מבקש סעדים שהדין מאפשר קבלתם גם אם יוכיח כל טענותיו העובדתיות.
3.נדחה לק.מ. נוסף ליום 6.2.2011 בשעה 08:30.
הוצאות התובע בגין הדיון הנוכחי בסך 1,500 ש"ח, ללא קשר לתוצאות, ישולמו על ידי הנתבעת 1.
ניתנה והודעה היום ט"ז טבת תשע"א, 23/12/2010 במעמד הנוכחים.
שאול מנהיים, שופט
החלטה
רשמתי בפניי. יואיל ב"כ התובע להגיש בקשה מנומקת בכתב תוך 7 ימים והיא תידון ותוכרע זמן מספיק לפני הדיון הבא.
בשלב זה של הדיון מביא ב"כ התובע לידיעתי כי בבקשה בכתב שהגיש למתן פסק דין הועלו נימוקים נוספים על השניים שנטענו בעל פה. אני מבהיר כי ככל שיש בבקשה בכתב אשר לא הובאה לעיוני טרם הדיון נימוקים נוספים על אלה שנטענו בעל פה ושאליהם התייחסתי בהחלטתי הקודמת מהיום, נימוקים אלה מצריכים דיון והכרעה על פי הבקשה, על פי תגובה ועל פי תשובה לתגובה אם ירצה המבקש להשיב לתגובה. במקרה כזה יוכרעו אותם חלקים של הבקשה שלא נדונו היום על ידי או על ידי מותב אחר, אם תתקבל בקשת הפסלות.
ניתנה והודעה היום ט"ז טבת תשע"א, 23/12/2010 במעמד הנוכחים.
שאול מנהיים, שופט
הוקלד על ידי: רחלי עוז
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת