חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

עודתאללה(עציר) ואח' נ' מדינת ישראל

: | גרסת הדפסה
עמ"י
בית המשפט המחוזי נצרת
23681-09-11
13.9.2011
בפני :
אשר קולה

- נגד -
:
1. מוחמד עודתאללה
2. מחמוד קפיני
3. ענאן חמד
4. אחמד קפיני

:
מדינת ישראל
החלטה

החלטה

בפניי ערר על החלטתו של בית המשפט קמא (כב' השופט נאמן אדריס) מיום 11.9.11 ולפיו, הורה הוא על הארכת מעצרם של העוררים שבפניי עד ליום 16.9.11.

לטענת ב"כ העוררים, מדובר בפרשיה שבמסגרתה נעצרו כ- 20 עצורים אשר חלק מהם עניינם נידון בפני כב' השופט אדריס וחלק בפני שופטים אחרים. בניגוד להחלטת כב' השופט אדריס אשר האריך כאמור את המעצר עד ליום 16.9.11, הרי כב' השופטת, סגנית הנשיא, לילי גופר באותה פרשיה בדיוק האריכה את מעצרם של החשודים שם רק עד ליום 13.9.11, דהיינו היום. עוד טוענים ב"כ העוררים, כי היום התקיים דיון בפני כב' השופט פורת בהארכת מעצרם של אותם חשודים אשר נעצרו כאמור על ידי כב' השופטת גופר עד ליום 13.9.11 ובדיון זה הוחלט לשחרר חלק מן החשודים בתנאים מגבילים כאלה ואחרים ואילו באשר לחלק האחר הוחלט על הארכת מעצרם של אותם חשודים עד מחר (14.9.11).

משכך, שבים וטוענים ב"כ העוררים ביתר שאת אם מדובר בהפליה שאין לה כל הסבר בחומר הראיות. עוד טוענים הם, כי גם לגופם של דברים אין כל ראיה הקושרת את העוררים בביצוע המיוחס להם ומשכך וגם מסיבה זו יש להורות על שחרורם לאלתר.

במהלך הדיון הסתבר כי מדובר בסכסוך עתיק יומין בין שתי משפחות בכפר עילוט, כאשר ברור שביום 10.9.11 בוצע ירי מסיבי במספר מוקדים באזור עילוט במגוון כלי נשק ובין השאר, נשמעו היריות מאזור מתחם המגורים השייך למשפחת עודתאללה שהינה אחת המשפחות המעורבת בסכסוך כאמור.

עיינתי בחומר הראיות שהועמד לעיוני לרבות בחומר הסודי ומצאתי כי נכון לשעה זו יש משום ראיות אשר יכול וקושרות את העוררים לחשדות המיוחסים להם ומשכך, צודק ב"כ המשיבה כי יש לבצע פעולות חקירה אליהם הצביע בדו"ח הסודי בשעה שהעוררים מצויים מאחורי סורג ובריח.

נתתי דעתי לטענת ההפליה אולם לעת הזו איני יכול לקבוע כי יש בה ממש. שכן, מטבע הדברים אשר מדובר בפרשיה בה נעצרו כ- 22 חשודים, הרי שאי אפשר לדרוש מהמשטרה שתבצע את החקירה של כולם באופן סימולטני.

טיבה של חקירה, כל חקירה, שתחילה חוקרים חשודים מסוימים ולאחר מכן אחרים והכל בהתאם להתפתחותה של החקירה.

משכך אפוא, סבורני, כי יש אכן להאריך את מעצרם של העוררים אלא שדומני ועל מנת שניתן לבצע את החקירה מחד, ומבלי הפרות ומאידך, באופן שזכויותיהם של העוררים לא יפגעו יתר על המידה, הרי שניתן להסתפק בהארכת מעצר רק עד ליום 15.9.11 בשעה 12:00.

מאליו מובן, כי היה ותמצא המשטרה עוד קודם לכן, כי ניתן לשחרר חלקם של העוררים או כולם, הרי שמוסך קצין משטרה לשחרר אותם בתנאים כפי שייקבעו על ידו.

ניתנה והודעה היום י"ד אלול תשע"א, 13/09/2011 במעמד הנוכחים.

אשר קולה, שופט

הוקלד על ידי: סיגל בן יהודה התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>