- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
עובדיה נ' המוסד לביטוח לאומי
|
ב"ל בית דין אזורי לעבודה חיפה |
43320-05-12
7.3.2013 |
|
בפני : עפרה ורבנר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: רבקה עובדיה |
: המוסד לביטוח לאומי |
| החלטה | |
החלטה
1.תביעת התובעת להכיר בדלקת הפרקים, ממנה היא סובלת כ"פגיעה בעבודה" בדרך של מיקרוטראומה או כמחלת מקצוע, כמשמעותה בחוק הביטוח הלאומי (נוסח משולב) תשנ"ה-1995 נדחתה על ידי הנתבע.
במכתב הדחיה מ- 29.11.11, ציין הנתבע כי לא הוכחו אירועים תאונתיים זעירים תוך כדי ועקב עבודתה של התובעת אשר הביאו להתפתחות דלקת הפרקים וכן כי מבחינה רפואית לא הוכח קיום קשר סיבתי בין מחלת התובעת לבין תנאיי עבודתה והמחלה התפתחה על רקע מצב תחלואתי טבעי.
כנגד החלטה זו של הנתבע הוגשה התביעה בתיק שבפנינו.
בכתב התביעה טוענת התובעת כי הבעיה ממנה היא סובלת בפרקים מקורה בעבודתה כמנהלת מחלקת בצקים ואפיה בסניף כרמיאל של חברת מגה, עבודה שדרשה ממנה הכנסה והוצאת מאפים לחדרי קרור/ הקפאת, הכנסת דברי המאפה לתנורים חמים והוצאתם מתנורים אלה, וכן הרמת מוצרים קפואים.
2.הנתבע בכתב הגנתו חזר על האמור במכתב הדחיה וטען כי לא הוכחה קיומה של פגיעה בדרך של מיקרוטראומה וכי מחלת הפרקים ממנה סובלת התובעת הינה תוצאה של תהליך תחלואתי טבעי.
בסיום ישיבת ההוכחות הודיעה ב"כ הנתבע כי היא מסכימה למינוי מומחה רפואי בתחום הראומטולוגיה.
3.ואלה העובדות הצריכות לעניננו:
א.התובעת ילידת 30.8.58, תושבת כרמיאל.
ב.התובעת החלה עבודתה במחלקת בצקים ואפיה בסניף מגה בכרמיאל בחודש 3/03 כעובדת חברת כח אדם והחל מחודש 10/03 ועד 1.1.10, עבדה התובעת כמנהלת מחלקת בצקים ואפיה בסניף מגה בכרמיאל.
ג.התובעת עבדה שישה ימים בשבוע במשמרות, כאשר המשמרות בהן עבדה התובעת, הינן, בדרך כלל, מהשעה 6:30 ועד השעה 16:30.
לעיתים רחוקות עבדה התובעת גם, מספר שעות במוצאי שבתות.
ד.במחלקת הבצקים והאפיה בה עבדה התובעת קיימים תא תפיחה, תנורי אפיה וחדר קרור. מעבר לתחום של המחלקה עצמה ובמרחק של כ-50 מ' מהמחלקה מצוי מחסן ובו חדר קרור גדול שבו מצויים מוצרי מאפה קפואים.
בהתאם לעדות התובעת היא מגיעה בבוקר לעבודתה, מוציאה מחדר הקרור במחלקה את המוצרים המסודרים על עגלות ומוכנים מיום קודם, מאחר והמדובר בכ-8 עגלות, היא יוצאת ונכנסת לסירוגין לתוך חדר הקרור במשך כחצי שעה בבוקר. לתובעת לא סופקו אמצעי מגן מיוחדים לצורך הכניסה לחדר הקרור/הקפאה והיא נכנסת לחדר זה במעיל אותו היא לובשת, אולם ידיה אינן מוגנות, והוא הדין באשר לראשה.
ה.לאחר שהתובעת מוציאה את העגלות מחדר הקרור, היא מכניסה שתי עגלות לתוך תא התפיחה ולאחר שהמוצרים תופחים היא מכניסה אותם לאפיה לתנור. חלק מהמוצרים מוכנסים לאפיה בתנור כשהם על עגלה וחלקם מוכנסים לאפיה בתנורים קטנים יותר אשר אליהם מכניסה התובעת מגשים המורדים מהעגלות.
בעת פתיחת תנורי האפיה, נחשפת התובעת לחום גבוה הפורץ מתנורים אלה.
התובעת העידה, כי היא פותחת את התנור הגדול אליו מוכנסות עגלות כ-9-10 פעמים ביום ואת התנורים הקטנים כ-6-7 פעמים ביום.
ו.לאחר שדברי המאפה נאפים בתנורים, ניגשת התובעת למחסן המרוחק ובו חדר ההקפאה לצורך הוצאת סחורה נוספת והעברתה למקפיא הקרוב למחלקת הבצקים והאפיה. התובעת מעבירה את המוצרים בעזרת עגלות. התובעת שוהה בחדר הקרור שבמחסן בין רבע שעה לעשרים דקות לצורך הוצאת המוצרים השונים והנחתם בעגלות.
ז.לקראת סיום יום העבודה, מכינה התובעת את דברי המאפה למחרת, כך שהיא מוציאה בצק מחדר הקרור, שמה אותו על שולחן העבודה לצורך הפשרה חלקית, מסדרת אותו בתבניות ומורחת על דברי המאפה ביצה ושומשום וכדומה ומחזירה את מוצרים מסודרים על גבי מגשים לעגלות, ואלה מוחזרים לחדר הקרור המהווה חלק ממחלקת הבצקים והאפיה, על מנת שלמחרת בבוקר ניתן יהיה מיד להוציא את המוצרים להתפחה ולאפיה.
ח.אחת לשבוע מגיעה סחורה לחדר ההקפאה הגדול שבמחסן ואז התובעת צריכה לשהות בחדר זה כשעתיים על מנת לסדר את משטחי הסחורה, להוריד את הארגזים מהמשטחים ולחלקם לפי סוגי המוצרים למקום המיועד לכך בחדר ההקפאה.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
