חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

עבד אלחכים אלעמור נ' הוצאת עיתון ידיעות אחרונות ואח'

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום באר שבע
4529-09
23.1.2011
בפני :
עידו כפכפי

- נגד -
:
עבד אלחכים אלעמור
:
1. פרקליטות מחוז הדרום-אזרחי
2. הוצאת עיתון ידיעות אחרונות
3. איתמר אייכמר- כתב ידיעות אחרונות
4. חאלד אחמד מהנא- עיתון אל מיתאק

החלטה

החלטה

המבקש עותר למתן פטור מאגרה בגין תביעה בסך 150,000 ₪ לפיצויים בגין פרסום לשון הרע בכתבה מיום 21.7.09.

לבקשה צורף תצהיר קצר בו נטען כי המבקש מתקיים מקצבת נכות של 3018 ₪ ומפרנס 7 ילדים. כן תורף תדפיס מבנק הדואר.

לאחר החלטות רבות הוגשה תגובה מטעם הנתבעים אשר לא זכו כי הבקשה וכתב התביעה ישלחו לידיהם.

הנתבעים טוענים כי המבקש לא עמד בנטל להוכיח את העדר יכולתו הכלכלית ואין לו עילת תביעה בהעדר פרטים מזהים בכתבה והגנות נוספות לפי חוק לשון הרע.

לאחר עיון בבקשה ובתגובה לא מצאתי כי יש מקום ליתן למבקש פטור מאגרה.

לצורך מתן פטור מאגרה יש להוכיח שני רכיבים מצטברים, העדר יכולת כלכלית ועילת תביעה. לטעמי, ככל שסיכויי התביעה טובים כך יקטן הנטל להוכיח חוסר היכולת הכלכלית. אכן המבקש לא פירט כנדרש את כלל נכסיו ואפשרותו לגייס האגרה אולם נוכח המסמכים שצורפו עולה לכאורה כי מצבו הכלכלי אינו איתן.

יחד עם זאת, יוער כי למרות מצבו נסע המבקש, כאמור בכתבה נשוא התביעה אשר המבקש טוען כי הינו מושא הדיון בה, לנופש באנטליה.

גם אם אניח לטובת המבקש כי הרים את הנטל להוכיח חוסר יכולת כלכלית לשאת בתשלום האגרה, אין ליתן אפשרות להגשת תביעות חסרות יסוד ובסכומים מופרזים בחסות בקשה לפטור מאגרה.

ספק רב אם התביעה מגלה עילת תביעה שעה שהכתבה הנדונה אינה נוקבת בשמות המעורבים בתקרית ולכאורה מתארת את טענות יתר הנוסעים בטיסה.

לאור הסיכויים הנמוכים של התביעה היה על המבקש לשכנע כי אין לו כל יכולת לשלם את האגרה או חלקה. לא מצאתי כי המבקש עמד בנטל זה. אשר על כן אני מורה על דחיית הבקשה.

במידה ולא תשולם האגרה תוך 20 ימים, תמחק התביעה.

ניתנה היום, י"ח שבט תשע"א, 23 ינואר 2011, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>