- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ע"ר 47233-07-16 אבו עראר נ' שיינברום ואח'
|
ע"ר בית המשפט המחוזי מרכז-לוד |
47233-07-16
27.9.2016 |
|
בפני השופט: יעקב שינמן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
מערערים: עטואן אבו עראר עו"ד ג'זאווי ג'אנם |
משיבים: 1. צבי דוד שיינברום 2. ליסה שיינברום |
| פסק דין | |
בפניי בקשה להארכת מועד להגשת בקשת רשות ערעור על החלטת כב' השופטת הלית סילש מיום 14.2.2016 ברע"א 51780-01-16 (להלן: "ההחלטה") שדחתה את בקשת המבקש להארכת מועד להגשת בקשת רשות ערעור על החלטתו של כב' השופט אלדד נבו מיום 9.7.2015 במסגרתה לא מצא להיעתר לבקשת המבקש לביטול פסק הדין שניתן נגדו בהיעדר הגנה.
רקע
-
לפני למעלה מ-10.5 שנים - ביום 31.1.2006, ניתן פסק דין בהיעדר הגנה נגד המבקש (במסגרת ת.א. (שלום כפר סבא) 6375-04) (להלן: "פסק הדין").
לפני למעלה מ-2.5 שנים - ביום 22.4.2014 הגיש המבקש בקשה לביטול פסק הדין שניתן נגדו ולפני למעלה משנה - ביום 9.7.2015 דחה בית משפט קמא (כב' השופט אלדד נבו) את הבקשה (להלן: "החלטת השופט נבו").
-
כחצי שנה לאחר החלטת השופט נבו -ביום 26.1.2016 הגיש המבקש לבית משפט זה, בקשה להארכת מועד להגשת בקשת רשות ערעור על החלטת השופט נבו, בה טען כי דבר פסק הדין נודע לו רק בסמוך לחודש אפריל 2014, עקב נקיטתם של הליכי הוצאה לפועל נגדו.
-
ביום 14.2.2016 דחתה כב' השופטת סילש את הבקשה להארכת מועד, לאחר שהגיעה למסקנה כי לא נמצא טעם מהותי לאיחור ולאור סיכויו הנמוכים של הליך ביטול החלטת השופט נבו (להלן: "החלטת השופטת סילש").
-
ביום 16.3.2016 הגיש המבקש לבית המשפט העליון בקשת רשות ערעור על החלטת השופטת (רע"א 2184/16).
בית המשפט העליון קבע בהחלטתו מיום 4.7.2016 כי: "כפי שנקבע ברע"א 10640/04.. החלטה לדחיית בקשה להארכת מועד היא "החלטה אחרת", ועל ההשגה על החלטה כגון דא שניתנה על ידי רשמת בית המשפט נתונה על פי סעיף 96(ב) חוק בתי המשפט [נוסח משולב], תשמ"ד – 1984, להיות מוגשת לבית המשפט בו מכהנת הרשמת... בידי המבקש לפנות לבית המשפט המחוזי בבקשה להארכת מועד להגשת ערעור ובבקשה לעיכוב ביצוע, ובית –המשפט ישקול בנסיבות, ויכריע בבקשות." (ההדגשות בקו הוספו – י.ש.).
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
