ע"פ 8162-12-15 ר.ז. הפסגה לאחזקות בע"מ ואח' נ' מדינת ישראל

: | גרסת הדפסה
ע"פ
בית המשפט המחוזי חיפה בשבתו כבית-משפט לערעורים פליליים
8162-12-15
10.3.2016
בפני השופטים:
1. יגאל גריל-שופט בכיר [אב"ד]
2. ב' בר-זיו
3. ב' טאובר


- נגד -
המערערים:
1. ר.ז. הפסגה לאחזקות בע"מ ח"פ 513883421
2. זיאד ריאן

עו"ד אבי גורן
המשיבה:
מדינת ישראל באמצעות הלשכה המשפטית של מע"מ
עו"ד אבנר דידי
פסק דין
 

 

א.בפנינו ערעור על הכרעת הדין של בית משפט השלום בחיפה (סגנית הנשיא, השופטת אורית קנטור) מיום 3/9/14, בת"פ 14995-10-10 וכן על גזר הדין מיום 4/11/15.

 

בהכרעת הדין הורשעו שני המערערים בעבירות על חוק מס ערך מוסף, התשל"ו – 1975, כפי שיפורט להלן.

 

ב.בגזר הדין שניתן ביום 4/11/15, נדון המערער מס' 2 (להלן: "המערער") ל-18 חודשי מאסר בפועל וכן למאסר על תנאי לתקופה של 12 חודשים למשך שלוש שנים, שלא יעבור עבירה מסוג פשע, לפי חוק מס ערך מוסף, התשל"ו-1975 (להלן: "החוק"), וכן ל-6 חודשי מאסר על תנאי למשך שלוש שנים, שלא יעבור עבירת עוון לפי החוק ובנוסף הוטל על המערער, תשלום

קנס בסכום של 50,000 ₪ או 8 חודשי מאסר.

 

החברה – המערערת מס' 1 (להלן: "המערערת"), שאינה נמצאת עוד בבעלותו של המערער, נדונה לתשלום קנס בסכום של 1 שקל.

 

ג.הנסיבות הצריכות לעניין, הינן בתמצית אלה:

 

בכתב האישום שהגישה המשיבה כנגד המערערים בתאריך 3/10/10 נטען, כי המערערת היא חברה העוסקת בענף שיפוץ ותחזוקת מבנים, ורשומה כ"עוסק מורשה" לפי החוק, והמערער הוא הבעלים והמנהל הפעיל שלה.

 

ד.האישום הראשון מתייחס לשני המערערים ונטען בו, כי בביקורת שנערכה ע"י המשיבה התברר, כי בתקופה שבין אוקטובר 2006 עד אפריל 2007 (כולל), ניכו המערערים בארבעה דו"חות מע"מ תקופתיים, מס תשומות מבלי שהיה להם לגביו מסמך כנדרש בסעיף 38 של החוק. הדבר נעשה במטרה להגדיל את הוצאותיה של המערערת ובכך להתחמק או להשתמט מתשלום מס. סכום מס התשומות שנוכה, הינו 671,155 ₪.

 

לפיכך, יוחסו לשני המערערים ארבע עבירות בגין ניכוי מס תשומות, מבלי שיש להם מסמך כנדרש בסעיף 38 של החוק, דהיינו, ארבע עבירות לפי סעיף 117(ב)(5) של החוק.

 

ה.האישום השני מתייחס אף הוא לשני המערערים, ונטען בו, כי בביקורת שנערכה ע"י המשיבה התברר, כי בתקופה שבין ספטמבר 2006 לבין אפריל 2007, ביצעו המערערים עסקאות והוציאו חשבוניות מס בגין עסקאות אלה. בשלושה דיווחים תקופתיים שהגישו המערערים למנהל מע"מ, לא כללו הם את מלוא עסקאותיהם עם לקוחותיהם, במטרה להתחמק או להשתמט מתשלום המס המגיע בגין עסקאות אלה. הפרש העסקאות אשר לא דווח, מסתכם ב-350,982 ₪, והמס הנובע מן ההפרש הנ"ל, מגיע לכדי 54,402 ₪.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

חזרה לתוצאות חיפוש >>