חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ע"פ 59670-02-15 מועצה מקומית שבלי ואח' נ' מדינת ישראל ואח'

: | גרסת הדפסה
ע"פ
בית המשפט המחוזי נצרת כבית-משפט לערעורים פליליים
59670-02-15
26.2.2015
בפני השופט:
יונתן אברהם

- נגד -
המבקשים:
1. מועצה מקומית שבלי
2. עבד אלסלאם אסעד

המשיבה:
מדינת ישראל
החלטה
 

בגזר דין שניתן על ידי בית משפט קמא בתיק 45168-12-12 (שלום נצרת, כב' סגן הנשיא לילי-יונג גופר מיום 18.1.15), הוטלו על המבקשים עונשים כדלקמן;

 

א.על המבקשת 1 קנס בסך 120,000 ₪ בשישה תשלומים החל מיום 1.3.15 וכן חתימה על התחייבות על סך 240,000 ₪ להימנע משך שלוש שנים מלעבור העבירה בה הורשעה.

 

ב.על המבקש 2 קנס בסך 20,000 ₪ בעשרה תשלומים החל מיום 1.3.15, או חמישה חודשי מאסר תמורתו וכן התחייבות על סך 40,000 ש"ח להימנע מלעבור העבירה בה הורשע משך שלוש שנים.

 

בפני בקשה לעיכוב ביצוע גזר הדין הנ"ל. בנימוקי הבקשה שבכתב נטען, כי סיכויי הערעור דינם טובים. בטיעוניו בפני טען ב"כ המבקשים, כי הוא מבסס טיעון זה על כך, שבית המשפט קמא לא שקל במסגרת שיקוליו למתחם הענישה, שיקולים לקולא שהוצגו בפניו לגבי נסיבות לקולא, מקום בו היה צריך לעשות כן.

 

בפני הוסיף בעניין זה, כי לעניין המבקשת 1, ככל שהיא תשלם את הקנס לקרן אליה ינותב הקנס, יהא קושי להחזיר אליה את הסכום, משום שהקרן הינה צד ג' ביחס לצדדים דנן, ואין היא מחויבת להחזיר את הסכום שיועבר אליה.

 

אשר למבקש 2 טען, כי מדובר במי שנמצא בהליך פשיטת רגל וכל נכסיו כונסו ואין ביכולתו לעמוד בתשלום הקנס, וככל שלא יעוכב הביצוע ונוכח סיכויי הערעור הנטען לעיל, יש ובשל חלף הקנס במאסר, הוא יישב במאסר על לא עוול בכפו, ככל שיתקבל ערעורו.

 

בתשובה לטענות אלה השיב ב"כ המשיבה, כי הכלל בעבירות קנס הוא, שאין עיכוב ביצוע.

הוא התנגד גם לטענות ב"כ המבקש בעניין סיכויי הערעור. אשר למצבו הכלכלי של המבקש 2, טען כי ממלא יוטל עליו קנס, אף אם יתקבל ערעורו, ועל כן צריך הוא להתחיל ולשלם את הקנס, וכמו כן, קיימת למבקש 2 הדרך לפנות לבית המשפט קמא בבקשה לפריסת הקנס.

 

שקלתי את טיעוני הצדדים בכובד ראש מכאן ומכאן.

 

אשר למבקשת 1 אני מוצא לדחות את הבקשה לעיכוב ביצוע. הטענה, כי לו ישולם הקנס לקרן, אליה מנותב הקנס על פי הדין בעבירות מסוג זה, היא לא תוכל להשיבו, היא טענה בעלמא שאין לה אחיזה במציאות. במהלך הדיון אף הצעתי לב"כ המבקשת, כי חלף העברת הקנס לקרן, יופקדו הסכומים בשלב זה, כפתרון ביניים בקופת בית המשפט, אולם גם לכך לא הסכימה המבקשת 1, ככל הנראה, משום שהסיבה לאי רצונה לתשלום הקנס נובעת מטעמים אחרים, שלא פורטו בפני.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>