חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ע"פ 5564/12 מסארוה נ' מדינת ישראל

: | גרסת הדפסה
ע"פ
בית המשפט העליון בשבתו כבית משפט לערעורים פליליים
5564-12
3.3.2015
בפני השופטים:
1. ח' מלצר
2. נ' הנדל
3. ד' ברק-ארז


- נגד -
המערער:
פאדי מסארוה
עו"ד אוהד מגורי
המשיבה:
מדינת ישראל
עו"ד דפנה שמול
עו"ד נורית הרצמן
פסק דין

 

השופט ח' מלצר:

 

  1. בפנינו ערעור על גזר דינו של בית המשפט המחוזי מרכז מתאריך 19.06.2012 ב-ת"פ 19899-09-11 (כב' השופטת ר' לורך), בגדרו נגזרו על המערער: 15 חודשי מאסר בפועל; 12 חודשי מאסר על תנאי והתנאי הוא שלא יעבור תוך שלוש שנים מיום שחרורו עבירה של סיכון חיי אדם בנתיב תחבורה; שלושה חודשי מאסר על תנאי והתנאי הוא שלא יעבור תוך שלוש שנים משחרורו עבירה של הכשלת שוטר או נהיגה בזמן פסילה, ופסילה מלהחזיק רישיון נהיגה למשך שישה חודשים לאחר שחרורו.

 

           להלן יובאו הנתונים הדרושים להכרעה.

 

רקע עובדתי

 

  1. לפי המפורט בכתב האישום, שתוקן במסגרת הסדר טיעון – בתאריך 06.08.2009, בשעת לילה מאוחרת, המערער נסע במהירות מופרזת בכביש 57, כשהוא נתון תחת השפעת אלכוהול. שוטרים שהבחינו במהירות נסיעתו ביקשו לעצור את מכוניתו במחסום משטרתי שהוצב בכביש. המערער פרץ את המחסום והמשיך בנסיעה פרועה עד קלנסאווה, שם אותר על ידי השוטרים. השוטרים ניסו לעצור את המערער, אך הוא התנגד, התפרע וניסה לברוח, ורק לאחר שארבעה שוטרים הגיעו לזירה – הם הצליחו להשתלט עליו.

 

           בגין המעשים הנ"ל – יוחסו למערער עבירה של סיכון חיי אדם במזיד בנתיב תחבורה (עבירה לפי סעיף 332(2) לחוק העונשין, התשל"ז-1977 (להלן: חוק העונשין)) והפרעה לשוטר בשעת מילוי תפקידו (עבירה לפי סעיף 275 לחוק העונשין).

 

  1. כשלושה חודשים לאחר ביצוע עבירה זו ביצע המערער עבירה נוספת, נעצר בגינה וריצה מאסר של 12 חודשים, ממנו השתחרר במהלך חודש אוגוסט 2011.

 

  1. בתאריך 27.03.2012 המערער הורשע, על פי הודאתו, במסגרת הסדר טיעון, בעבירות שיוחסו לו בכתב האישום המתוקן. בתאריך 23.05.2012 הוגש לבית המשפט קמא הנכבד תסקיר מבחן בעניינו של המערער, בגדרו תיארה עורכת התסקיר הליך שיקום משמעותי וחיובי שהתחיל המערער בעת מאסרו בגין העבירה שעבר לאחר העבירה הנוכחית, בו, כך נטען, התמיד המערער גם לאחר שחרורו. עורכת התסקיר אף העריכה כי הסיכוי להישנות מעורבות בפלילים של המערער היא נמוכה. נוכח האמור המליצה עורכת התסקיר כי יוטל על המערער עונש של שירות לתועלת הציבור, או מאסר לריצוי בדרך של עבודות שירות.

 

           לאחר שמיעת הטיעונים לעונש, הושתו על המערער, בתאריך 19.06.2012, העונשים המפורטים בפיסקה 1 שלעיל.

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>