חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ע"פ 3974/15 ואח' אברהים אבו צעלוק נ' מדינת ישראל

: | גרסת הדפסה
ע"פ
בית המשפט העליון כבית משפט לערעורים פליליים
3974-15,5295-15
23.12.2015
בפני השופטים:
1. נ' סולברג
2. המשנה לנשיאה א' רובינשטיין


- נגד -
המערער:
1. המערער בע"פ 3974/15: אברהים אבו צעלוק
2. המערער בע"פ 5295/15: מחמוד לחאם

עו"ד מוטי יוסף
עו"ד איהאב ספייהמ' מזוז
המשיבה:
מדינת ישראל
עו"ד תומר סגלוביץ'
פסקדין


 

המשנה לנשיאה א' רובינשטיין:

 

א.        לפנינו שני ערעורים בעבירות נשק, במסגרת פרשה אחת שבה הואשמו בכתב אישום אחד 21 נאשמים. המערערים הם הנאשמים 20 (מחמוד לחאם) ו-21 (אבראהים אבו צעלוק). נדון בהם להלן לפי מספרי הערעורים שהוגשו בבית משפט זה.

 

ע"פ 3974/15:

ב.        תחילה המערער בע"פ 3974/15, אבראהים אבו צעלוק. הוא הורשע בהסדר דיוני בארבע עבירות של קשירת קשר לפשע (סחר בנשק). על פי כתב האישום, הוא  התבקש בארבע הזדמנויות לאתר כלי נשק ותחמושת למטרות סחר ולקבל כלי נשק, וכן נתבקש לאתר אקדח, הכל מבחינתו במטרה כספית.

 

 

ג. בית המשפט קמא נדרש לתסקיר שירות המבחן, שציין כי המדובר בבעל עבר נקי ובעל משפחה המביע חרטה, והמליץ להטיל עליו צו שירות לתועלת הציבור. לאחר שמיעת טיעוני הצדדים ציין בית המשפט בגזר הדין, כי המדובר בפגיעה בשלום הציבור ובטחונו, והזכיר כי גם על פי דברי הפסיקה – נשק המוחזק שלא כדין עלול למצוא דרכו לידיים עוינות ולמטרות פליליות. נקבע מתחם ענישה בין 10 ל-18 חודשי מאסר בפועל, ונגזרו 12 חודשי מאסר בפועל בניכוי ימי מעצר, 12 חודשי מאסר על תנאי וקנס.

 

ד.        בערעור ובפנינו נטען כי העונש מחמיר, נוכח עברו הנקי של המערער, המצב המשפחתי וההודיה. הסניגור הקדיש חלק ניכר מדבריו לכך, שלפי ההסדר הדיוני היה מקום לדיון בבית המשפט בשאלה אם יישלח המערער לממונה על עבודות שירות; המערער נשלח לממונה בפועל בלא דיון בגלל תקלת המזכירות, ובית המשפט קמא לא נדרש לכך כנטען כל עיקר. מטעם המדינה נטען, על בסיס השוואה לנאשמים אחרים בכתב האישום, כי המערער נמצא במדרג הבינוני-נמוך של הפרשה (כך נאמר גם בבית המשפט קמא), אך העונש אינו חמור בהתחשב במספר המקרים בהם מדובר.

 

ה.        כאן המקום לציין, כי בתסקיר המשלים של שירות המבחן נאמר, כי "המערער טוען בפני השירות שלא ביצע את המיוחס לו, והודה רק לשם הורדת האיזוק האלקטרוני. שאלנו את בא כוח המערער לפשר הדברים, והוא הצהיר בפנינו, לאחר ששוחח עם שולחו באולם בית המשפט, כי שולחו עומד מאחורי הודייתו כמות שהיא, ורק רצה לומר לשירות המבחן שלא סחר בנשק.

 

ו.        לאחר שמיעת הצדדים לא ראינו לנכון להתערב בעונש שהושת. נציין כי אכן נפלה תקלה בבית המשפט קמא בקשר לנושא הממונה על עבודות שירות, שיש להצטער עליה, אך בסופו של יום היא אינה מהותית, והשאלה היא העונש לגופו. לעניין זה לא ראינו מקום להתערבות הן בקביעת המתחם הן בעונש שנגזר במדרג נמוך במתחם. עבירות נשק מחייבות ענישה של ממש, משיקולי הענישה הרלבנטיים של גמול והרתעה, נוכח פוטנציאל חומרתן. איננו מקלים ראש בכל מאסר, אך 12 חודש אינם נראים כמופרזים בנידון דידן. אנו רוצים לקוות כי המערער יתן אל לבו וילמד את לקחו והתנהגותו במאסר תהא כראוי, ודבר זה ועברו הנקי עשויים לעמוד לזכותו בעתיד, בלא שניטע כל מסמרות.

 

ז.        המערער יתיצב לריצוי עונשו ביום 15.1.16 עד שעה 09:00  בבית המעצר "הדרים". תנאי שחרור קיימים –בעינם עד להתיצבות.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>