- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ע"פ 29745-02-15 סטון שירותי כוח אדם בע"מ נ' מדינת ישראל
|
ע"פ בית דין ארצי לעבודה |
29745-02-15
26.11.2015 |
|
בפני השופטים: 1. סגנית הנשיא: ורדה וירט ליבנה 2. אילן איטח 3. סיגל דוידוב-מוטולה |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
המערערת: סטון שירותי כוח אדם בע"מ עו"ד רועי הוד |
המשיבה: מדינת ישראל עו"ד ענבר סהראי |
| פסק דין | |
השופטת סיגל דוידוב-מוטולה
1.לפנינו ערעור על הכרעת דין של בית הדין האזורי בתל אביב (השופט ד"ר יצחק לובוצקי; הע"ז 35919-05-10), במסגרתה הורשעה המערערת בעבירה של אי העמדת מגורים הולמים לחמישה עובדים זרים, בניגוד לסעיפים 1ה' ו-2(ב)(4) לחוק עובדים זרים, התשנ"א – 1991 (להלן: החוק או חוק עובדים זרים).
הרקע העובדתי
2.כנגד המערערת, סטון שירותי כוח אדם בע"מ, הוגש כתב אישום לפיו התקשרה, במועד בלתי ידוע, עם "מוטיב הנדסה ניהול וביצוע עבודות בנייה, פיתוח תשתיות והשקעות בע"מ" (להלן: מוטיב) בהסכם לאספקת עובדים. לפי כתב האישום, ביום 29.10.07, בסמוך לשעה 11:00, נערכה ביקורת באתר בנייה ברח' נעמי שמר בחולון, שם נבנים "מגדלי רמז" (להלן: האתר), ונמצאו במהלכה חמישה עובדים זרים בעלי אזרחות סינית (להלן: העובדים) שהועסקו על ידי המערערת מבלי שהעמידה לשימושם מגורים הולמים. כתב האישום הוגש לאחר שהמערערת קיבלה הודעות על הטלת קנס מנהלי והגישה בקשה להישפט.
3.במועד ההקראה הודתה המערערת כי היא חברה פרטית לשירותי כוח אדם בענף הבניין; כי התקשרה עם מוטיב בהסכם לאספקת עובדים (נ/1); וכי העסיקה את חמשת העובדים המוזכרים בכתב האישום במועד הרלוונטי. עם זאת, הכחישה כי לא העמידה לרשותם מגורים הולמים.
במהלך דיון ההוכחות הסתבר כי המערערת אינה מכחישה כי האחריות המשפטית להבטחת מגורים הולמים לעובדים - במערכת היחסים בינה לבין מוטיב ולבין העובדים – מוטלת עליה, ואינה כופרת בכך שהמגורים שאותרו במהלך הביקורת אינם מגורים הולמים, אך טוענת כי לא הוכח שהעובדים אכן התגוררו בהם. לגרסתה, העובדים התגוררו באתר אחר הממוקם בראשון לציון בשם "צורגו", בעוד שהמגורון באתר הועמד לשימושם לצורך מנוחת צהרים בלבד.
4.מטעם המדינה העידו מר דניאל נעמד וגב' איריס אלדר, ששימשו בתקופה הרלוונטית כמפקחים מטעם משרד התמ"ת והם שערכו את הביקורת באתר; מר דורון נחום, מנהל בחברת "נחום אליעזר קבלני בניין בע"מ" שהנה יזמית הפרויקט שנבנה באתר; ומר חיים בן ג'ויה, מנהל תפעול ומנהל שטח במערערת. מטעם המערערת העיד מר אביב מאירי, מנהלה של מוטיב.
פסק דינו של בית הדין האזורי
5.בית הדין האזורי הרשיע את המערערת בעבירה שיוחסה לה בכתב האישום, לאחר ששוכנע כי הוכחה במידה הנדרשת. בית הדין הסתמך על דו"ח תיאור המקרה שערך המפקח מר נעמד במועד הביקורת (ת/1). מר נעמד התייחס במסמך הנ"ל לתנאי המגורים של העובדים וכתב כדלקמן:
"הם לנים במגורון ובו 3 חדרים. תנאי הלינה גרועים ביותר. אין במקום מטבח מסודר. בפינת הבישול יש כיור אך אין ברז ואין מים זורמים. השירותים הינם מאולתרים. חדר השירותים מצוי בתוך אתר הבניה במרחק של למעלה מ – 50 מ' מהמגורים והגישה אליו קשה מאוד. אין במקום מקלחת. לדברי העובדים הם מתקלחים באתר אחר המצוי באזור... בחדרים ראינו מיטות עם כלי מיטה וכן כל הציוד של העובדים מצוי במזוודות משום שאין ארונות בחדרים...".
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
