ע"ע 56745-02-13 חברת החדשות הישראלית בע"מ נגד שחר צרפתי

: | גרסת הדפסה
ע"ע
בית דין ארצי לעבודה
56745-02-13
18.2.2015
בפני השופט:
יגאל פליטמן-נשיא

- נגד -
המערערת והמשיבה שכנגד:
חברת החדשות הישראלית בע"מ
המשיב והמערער שכנגד:
שכנגד - שחר צרפתיהמשיב
החלטה

 

הנשיא יגאל פליטמן

  1. בתוקף סמכותי לפי סעיף 20(א) לחוק בית הדין לעבודה, התשכ"ט – 1969, בכוונתי להורות על הרחבת מותב בית הדין הארצי לעבודה בישיבתו בדין בערעור זה.

     

  2. בהתאם לסעיף 20(א) לחוק,

    "בית הדין הארצי ידון בחמישה, שהם שלושה שופטים ושני נציגי ציבור, נציג עובדים ונציג מעבידים; ואולם רשאי נשיא בית הדין הארצי או סגנו להורות, לפני תחילת הדיון בעניין מסוים, או במהלכו, כי הדיון בו יתקיים לפני מספר בלתי זוגי גדול יותר של שופטים ולפני שני נציגי ציבור, נציג עובדים ונציג מעבידים, או ארבעה נציגי ציבור, שני נציגי עובדים ושני נציגי מעבידים, אם מצא כי מפאת חשיבותה, קשיותה או חידושה של שאלה משפטית שעולה באותו עניין, יש מקום לדיון לפני הרכב מורחב כאמור."

     

  3. ביום 21.1.2015 יצאה הלכה חדשה מלפני בית דין זה, בע"ע 3575-10-11 ענת עמיר - חברת החדשות הישראלית בע"מ (להלן – הלכת ענת עמיר), אשר שינתה את ההלכה שנהגה לפניה, בשאלת זכותו של המעסיק לקיזוז ולהשבה ממי שהוכר בדיעבד כעובד שלו.

     

  4. ערעור זה שלפניי מעלה שאלה משפטית דומה לשאלה המשפטית שנדונה בהלכת ענת עמיר, ומטעם זה מצאתי כי יש הצדקה להרחבת ההרכב שידון בערעור זה "מפאת חשיבותה, קשיותה או חידושה של שאלה משפטית שעולה באותו עניין" [ראו עוד על שיקולי נשיא בית הדין הארצי בבואו להורות על הרחבת מותב בהחלטת הנשיאה ארד (כתוארה דאז) מיום 16.6.2013 בע"ע 19676-11-10 מדינת ישראל – רונית חיות].

     

  5. לצדדים תינתן אפשרות להשלים טיעון לגבי הלכת ענת עמיר, שיצאה לאחר הגשת סיכומיהם, והשלכותיה על המקרה הנדון בערעור זה, בהיקף של עד 7 עמודים וב-7 עותקי נייר, עד ליום 15.3.2015. כמו כן יגישו הצדדים לבית הדין, עד אותו מועד, שני עותקי נייר נוספים מכתבי בית הדין שהוגשו על ידם בערעור זה עד כה.

     

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>