ע"ע 44784-07-16

: | גרסת הדפסה
ע"ע
בית דין ארצי לעבודה
44784-07-16
11.9.2016
בפני השופט :
אילן איטח

- נגד -
המבקשת:
המכללה האקדמאית אשקלון
עו"ד יעקב ביטון
המשיב:
ד"ר אילן ביג'אווי
עו"ד שמעון בן נעים
החלטה

 

]

 

השופט אילן איטח

 

  1. לפניי בקשה לעיכוב ביצוע פסק דינו של בית הדין האזורי בבאר שבע (סגן הנשיאה אילן סופר ונציג הציבור ד"ר יהודה גנץ אנטשיל; סע"ש 8786-11-13) מיום 9.6.16. בפסק הדין נקבע כי המבקשת (להלן - המכללה) הפרה את החוזה שנערך עם המשיב, ובניגוד להבטחה להיקף משרה מלאה, צמצמה את משרתו בנימוקים בלתי סבירים. כמו כן נפסק כי למשיב לא נערך שימוע תקין בכל אחד מצמצומי המשרה, למעט הצמצום השלישי שהיה בעטיו של המשיב. על יסוד קביעות אלה חויבה המכללה לשלם למשיבה פיצוי בגין הפרת החוזה עמו, בסך של 45,000 ₪ וכן פיצוי בגין אי עריכת שימוע ובמקום עריכת שימוע לא תקין, בשווי של 6 משכורות, בסך של 121,608 ₪. בנוסף, חויבה המכללה בהוצאות משפט ושכר טרחת עו"ד בסך כולל של 15,000 ₪.

  2. לשלמות התמונה נציין כי תביעת המשיב נגד בעלי תפקידים נוספים במכללה (המערערים 2 – 4) נדחתה וערעורם סב על אי חיוב המשיב לשלם להם הוצאות משפט.

     

    הרקע לפסק הדין האזורי

  3. ואלה העובדות הרלוונטיות לענייננו:

    • המשיב, בעל תואר ראשון בכלכלה וסטטיסטיקה באוניברסיטת תל אביב, ותואר שני ושלישי באוניברסיטת סורבון DEA בפריז, בניהול בינלאומי-איחוד אירופי, התקבל לעבודה במכללה בחודש נובמבר 2005 כמרצה לכלכלה ושיווק. תחילה כמורה מן החוץ ובהמשך נקלט כסגל מקומי לפי הסכמים לתקופות קצובות. הסכם ההעסקה האחרון מיום 1.10.2010 נועד לשלוש שנים (עד ליום 30.9.13 - תום שנת הלימודים תשע"ג, 2013-2012), ולהיקף משרה מלא (12 שעות שבועיות של הוראה בתוספת שעתיים שבועיות לקבלת סטודנטים ולהדרכתם).

    • כשנה לאחר חתימת ההסכם, בחודש אוקטובר 2011, הודיעה המכללה למשיב כי החל מאותו חודש היקף משרתו יעמוד על 92% (להלן - הצמצום הראשון). המשיב פנה למכללה ונענה כי על פי ההסכם, ניתן לצמצם את היקף המשרה בשל ביטול קורס, וכי הוא חתם בחודש יוני 2011, במהלך שנת הלימודים תשע"א (2010-2011) על מערכת השעות המופחתת.

    • ביום 21.12.11 התקיימה פגישה בהשתתפות פרופ' שמעון שרביט – סגן נשיא לעניינים אקדמיים, פרופ' שושנה נוי – ראש החוג לכלכלה וניהול (נתבעת 3), ד"ר אירית לנדה – סגנית ראש בית הספר לכלכלה (נתבעת 4) והמשיב. במהלך הפגישה הביע המשיב את חששו מפני צמצום נוסף בהיקף ההוראה בשנת תשע"ג. פרופ' נוי וד"ר לנדה טענו מצידן כי המשיב מרבה בתיקוני ציונים וכי חלק מהעבודות הסמינריוניות שהוגשו לו אינן ברמה נאותה.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>