- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ע"ע 19376-06-15
|
ע"ע בית דין ארצי לעבודה |
19376-06-15
9.8.2015 |
|
בפני : |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
המבקשת: 1. ד"ר שמואל ליובושיץ 2. ד"ר גרשון קרן |
המשיבים: 1. בשם המדינה: בשם המשיבים: טיגיסט גטהון סמואל 2. נועה בר-שיר ו גדעון רובין עו"ד דורן יפת עו"ד טיגיסט גטהון סמואל עו"ד נועה בר-שיר ו גדעון רובין |
| החלטה | |
זו לעיכוב ביצוע פסק הדין החלקי. בין לבין הגישה המבקשת בקשה להגשת ראיות נוספות בערעור שהוגש מטעמה. יצוין כי המשיב 1 הגיש אף הוא ערעור כנגד דחיית תביעתו במסגרת פסק הדין החלקי ל"כוננויות המתוכננות"( ע"ע 714-07-15)
לאחר עיון ב"פסק הדין החלקי" מושא הבקשה, מתבקשים הצדדים ליתן דעתם להערות המפורטות להלן:
על פני הדברים, מתעורר קושי בסיווג החלטתו של בית הדין האזורי בעניינים שבערעור כ"פסק דין חלקי", שהערעור עליו הוא בזכות, בעוד שלכאורה מדובר ב"החלטה אחרת" שהערעור עליה הוא ברשות (ראו ההחלטה המפורטת מפי השופטת הרשמת (כתוארה אז) לאה גליקסמן ע"ע (ארצי) 220/08 שירותי בריאות כללית – ד"ר ודים צ'רקסי (18.6.2008), וההפניות שם). לכאורה, קביעות בית הדין האזורי בהחלטתו מושא הבקשה אינם נכנסים בקטגוריה של "פסק דין חלקי", והם בבחינת "החלטה אחרת"
כל עוד לא ניתן פסק דין בהליך שלפני בית הדין האזורי, ממילא לא נתונה לבית דין זה הסמכות להורות על עיכוב ביצועו. לעניין זה נפנה להוראת תקנה 467 לתקנות סדר הדין האזרחי, החלה בבית דין זה מכוח תקנה 129 לתקנות בית הדין לעבודה (סדרי דין), תשנ"ב -1991. לתשומת לב הצדדים ההבחנה שבהוראת התקנה, בין סמכות ערכאת הערעור להורות על עיכוב ביצוע, לבין סמכות הערכאה שעל החלטתה סבה הבקשה לעיכוב ביצוע.
בהמשך לאמור, ולמעלה מן הדרוש, יצוין כי כל עוד לא ניתן פסק דין, הנכון הוא כי הערכאה הדיונית היא זו שתיתן דעתה גם לבקשה להגשת ראיות נוספות.
הצדדים מופנים לשקול את הערות בית הדין, ולהגיע להסכמות בשאלות הדיוניות המתעוררות. הצדדים ימסרו הודעה לעניין זה לבית הדין עד ליום 16.8.15. ככל שלא יגיעו הצדדים להסכמה, והמבקשת סבורה כי נתונה לבית דין זה סמכות לדון בבקשה לעיכוב ביצוע, תגיש השלמת טיעוניה בקשר לבקשה לעיכוב ביצוע עד למועד האמור. זכות תגובה למשיבה עד ליום 23.8.2015.
ניתנה היום, כ"ד אב תשע"ה (09 אוגוסט 2015) בהעדר הצדדים ותישלח אליהם.
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
