ע"מ 8258-09-15 כאשי ואח' נ' מנהל מס רכוש-תל אביב

: | גרסת הדפסה
ע"מ
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו
8258-09-15
3.4.2016
בפני השופט:
מגן אלטוביה

- נגד -
מבקש:
מנהל מס רכוש-תל אביב
עו"ד מפרקליטות מחוז תל אביב - אזרחי
משיבים:
1. חיים כאשי
2. יוסף כאשי
3. אליעזר כאשי

עו"ד משה הר שמש
החלטה

לפניי בקשה למחיקה על הסף של ערעור שהגישו המשיבים כאן (המערערים בהליך העיקרי; להלן: "המשיבים") על החלטת ועדת ערר בשומת מס רכוש שנערכה להם על-ידי המבקש כאן (המשיב בהליך העיקרי; להלן: "המבקש").

החלטת ועדת הערר וטענות הצדדים

ביום 14.7.2015 התקבלה החלטת ועדת הערר (נספח א' לבקשת המחיקה על הסף), ובה נדחתה טענת המשיבים כי החלטת המבקש בהשגה על שומת מס הרכוש, ניתנה על-ידו לאחר המועדים הקבועים בסעיף 26 (ב) לחוק מס רכוש וקרן פיצויים, התשכ"א-1961 (להלן: "חוק מס רכוש"), ועל-כן אין לראות בהשגת המשיבים כאילו נתקבלה, ונדרש לדון בה לגופה. כן נקבעו מועדים להגשת כתב ערר מתוקן מצד המשיבים, כתב תשובה ודיון בערר.

ביום 6.9.2015 הגישו המשיבים ערעור על החלטת ועדת הערר מיום 14.7.2015.

לטענת המבקש, הערעור הוגש לאחר המועדים הקבועים בסעיף 29 (ד) לחוק מס רכוש, ועל-כן דינו מחיקה על הסף. בנוסף, טוען המבקש כי משלא נתקיים דיון לגופו של עניין בועדת הערר, החלטתה אינה אלא החלטת ביניים שלמשיבים אין זכות ערעור לגביה, וגם מסיבה זו יש להורות על מחיקת הערעור.

המשיבים מתנגדים לבקשת המחיקה על הסף ולטיעוני המבקש בה. ראשית, החלטת הועדה, שניתנה בהיעדר הצדדים, נשלחה אל המשיב 3 בדואר רגיל (כפי שהורה יו"ר הועדה) והגיעה אליו באמצע חודש אוגוסט 2015 (תצהיר המשיב 3 שצורף לתשובת המשיבים לבקשה הנוכחית), ועל-כן הערעור הוגש בהתאם למועדים הקבועים בחוק. שנית, החלטת הועדה היא במהותה "פסק דין חלקי" או "החלטה סופית" ועל-כן קיימת למשיבים זכות ערעור לגביה.

דיון

  1. סעיף 29 (ד) לחוק מס רכוש קובע כך:

    "על החלטתה של ועדת ערר ניתן לערער בבעיה משפטית לבית המשפט המחוזי תוך 30 יום מיום שהובאה ההחלטה לידי המערער."

    כאמור לעיל, יו"ר ועדת הערר הורה על משלוח ההחלטה לצדדים בדואר רגיל, וזאת מכח סמכותו לפי סעיף 40 (ב) לחוק בתי דין מנהליים, התשנ"ב-1992, הקובע כי:

    "ההחלטה תימסר לבעלי הדין או תומצא להם בדואר רשום או בדרך אחרת שיקבע יושב ראש המותב".

    בתצהירו טען המשיב 3 כי ההחלטה התקבלה אצלו בדואר רגיל באמצע חודש אוגוסט 2015, וזאת לא עלה בידי המבקש לסתור. במצב דברים זה, יש לראות במשיבים כמי שהגישו את ערעורם על החלטת ועדת הערר במסגרת המועדים הקבועים בסעיף 29 (ד) לחוק מס רכוש.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>