- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ע"מ 3555/16
|
ע"מ בית המשפט הצבאי לערעורים |
3555-16
28.11.2016 |
|
בפני השופט: סא"ל רונן עצמון |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
העורר: מונדר עבד אלעזיז עבד אלקאדר אכבאריה עו"ד ג'מיל חטיב |
המשיבה: התביעה הצבאית עו"ד סרן נתנאל יעקב-חי |
| החלטה | |
על החלטת ביהמ"ש הצבאי בשומרון (בפני כב' השופט סא"ל עמרם חיימי)
בתיק מס' 3758/16 מיום 15.09.16
(הערר נדחה)
תאריך הישיבה: 08 בנובמבר 2016, ז' בחשוון התשע"ז.
ביום 17/11/16 הוריתי לשחרר את העורר בתנאים שונים, ובהם הפקדת ערבות בסך 30,000 ₪ וחתימת שני אנשים, בעלי תעודת זהות ישראלית ובעלי הכנסה חודשית מוכחת של 5,000 ₪ לפחות, על ערבות צד ג' בסך 15,000 ₪ כל אחד.
להלן נימוקי החלטתי.
הרקע
העורר מואשם בחמישה פרטי אישום של סחר בכלי נשק. לפי הרשום בכתב האישום הוא עמד בקשר טלפוני עם מספר אנשים, נענה לבקשותיהם להשיג עבורם נשק, ירה מחלק מכלי הנשק כדי לבדוק את תקינותם, ומכר אותם לאנשים באזור. אחד מכלי הנשק הגיע לידי אדם בישראל. שניים נתפסו בכלי הרכב של תושבי האזור.
התביעה ביקשה לעצור את העורר עד תום ההליכים נגדו.
בית המשפט קמא כתב בהחלטתו, כי הראיות הקיימות כוללות הקלטות של שיחות טלפון בין המעורבים בעסקאות הנשק, וכי השוואת קול שעשה מתמלל ההקלטות עם הקלטה מחקירתו של העורר במשטרה – ובה קבע כי אחד הדוברים בהקלטות הוא העורר – מספיקה לצורך שלב זה של ההליך כדי לקבוע שיש סיכוי סביר להרשעה.
עוד כתב, כי בחינת משקלן של ההקלטות ושל הזיהוי צריכה להיעשות במשפט העיקרי ולא בהליך המעצר. העבירות שמיוחסות לעורר חמורות, ויש עילת מעצר ברורה של מסוכנות, שלא ניתן להפחיתה בחלופת מעצר. לכן, הורה בית המשפט קמא על מעצרו של העורר עד תום ההליכים נגדו.
על החלטה זו הוגש ערר ההגנה.
טיעוני הצדדים בערר
הסנגור הנכבד לא חלק על קיומן של הקלטות, המתעדות מגעים חשאיים בין הדוברים, וגם לא התכחש לכך שאם יוכח כי אחד הדוברים הוא העורר, יש עילה למעצרו. טענתו בערר הייתה, שאין ראיות הקושרות את העורר לעסקאות בנשק. העורר הכחיש את הדבר, ואיש מן המעורבים האחרים לא הפליל אותו בכך.
עוד טען הסנגור, כי לא די בזיהוי הקולי של המתמללים, שקבעו כי אחד הדוברים בהקלטות הוא העורר. מתמלל אינו עד מומחה ולא ברור כיצד קישר בין הדוברים בהקלטות השונות. במשפט עצמו יצטרך כל מתמלל לעמוד לחקירה נגדית, להתמודד עם חוו"ד מומחה מטעם הגנה, ולהוכיח כי לא טעה בזיהויו. הטלפון שממנו נערכו השיחות המיוחסות לעורר לא נמצא ברשותו עם מעצרו. באחת השיחות המוקלטות מוזכר שמו של "אבו עאצם", ולעורר אכן יש בן בשם זה, אך מדובר בשם נפוץ באזור, ולא הוכח בשום דרך כי העורר מכונה בשם זה. בקרבת ביתו של העורר נמצאו צינורות וכלי עבודה שונים, אך המשטרה לא הצליחה להוכיח כי הם שימשו לייצור חלקי נשק. לא נמצאו ראיות הקושרות את העורר לחלקים אלה, ולא אותר בית מלאכה שבו אפשר לייצר כלי נשק במהירות, כפי שעולה מחלק משיחות הטלפון. כמו כן, יש ראיות רק לעריכתן של שתי עסקאות בנשק, ולגבי שלוש אחרות אין ראיות כי הושלמו.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
