אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> "בר גאון אנרגיה" חויבה לשלם למדינה מס בסך של למעלה מ-50 מיליון ש"ח

"בר גאון אנרגיה" חויבה לשלם למדינה מס בסך של למעלה מ-50 מיליון ש"ח

תאריך פרסום : 04/02/2016 | גרסת הדפסה

ע"מ
בית המשפט המחוזי באר שבע
24972-09-12
03/12/2015
בפני השופט:
גד גדעון

- נגד -
המערערת:
בר גאון אנרגיה 2003 בע"מ
עו"ד כרמל מזוז
המשיבה:
מדינת ישראל – פקיד השומה אשקלון
עו"ד מרים פורת – פמ"ד
פסק דין
 

 

 

1. זהו פסק דין בערעור על החלטת המשיב - פקיד השומה, לפסול את ספרי המערערת לשנים 2006-2008 וכן על השומות שהוציא למערערת, לפי מיטב השפיטה, בגין אותן שנות מס, ועל החלטתו להטיל עליה קנס גרעון.

 

2.המערערת הינה חברה בע"מ, אשר עסקה בין היתר, במכירת דלק נוזלי לסוגיו. בעלי המניות של המערערת הינם, מר דוד גאון, ובנו מר ברק גאון, אשר גם שימש כמנהלה.

פעילות המערערת הופסקה בחודש מאי 2010, בעקבות חקירה של משטרת ישראל ושל רשות המיסים, אשר הולידה כתב אישום, נגד המערערת, בעלי מניותיה ונאשמים אחרים (להלן: "כתב האישום"). זאת, בין היתר, בגין הפצת חשבוניות כוזבות ושימוש בחשבוניות כוזבות בשנים 2008 – 2010 (ת"פ 27597-06-11 בבית משפט השלום בפתח תקווה).

 

3.ביום 25.6.12, פסל המשיב, את פנקסי החשבונות של המערערת, לאחר בדיקת מערכת החשבונות שניהלה - בדיקה אשר העלתה, כי המערערת השתמשה בחשבוניות שהוצאו ללא מכירה או מתן שרות, וכי ניכתה הוצאות, באמצעות חשבוניות, ללא רכישה או קבלת שירות.

ההחלטה נסמכה גם, על כתב האישום שהוגש נגד המערערת ובעלי מנויותיה. בהמשך, לאחר בדיקה כלכלית שנערכה לעסקה של המערערת, נקבעה הכנסתה החייבת של המערערת, בכל אחת משנות המס בשומות לפי מיטב השפיטה, לאחר תיאום ניכויים בשל אינפלציה ובשל פחת. ביחס לשנת 2006 נקבעה הכנסה חייבת בסך 18,524,218 ₪, בעוד ההכנסה המוצהרת לאותה שנה עמדה על 1,230,519 ₪. ביחס לשנת 2007 נקבעה הכנסה חייבת בסך 12,157,451₪, בעוד ההכנסה המוצהרת לאותה שנה הסתכמה ב 2,404,744 ₪. ביחס לשנת 2008 נקבעה הכנסה חייבת בסך 5,727,308 ₪ בעוד ההכנסה המוצהרת באותה שנה, הסתכמה ב 2,215,082 ₪. הצו הכולל את הנימוקים לשומה נחתם ונמסר למערערת, ביום 16.8.12 (להלן: "הצו").

 

על פי הודעת הערעור, שנויים במחלוקת, הפרשי ההכנסה בין ההכנסה המוצהרת בגין כל שנה ובין ההכנסה החייבת על פי הצו, והמס הנובע מהפרשים אלה, כמפורט בתקצירי השומה שצורפו לערעור.

 

4.ביום 1.12.14, תוך כדי ניהול ההליך דנא, הורשעו המערערת ובעלי מניותיה, במסגרת התיק הפליל האמור, על פי הודעתם בכתב אישום מתוקן, במסגרת הסדר טיעון (מש/1), בין היתר, בעבירות על חוק מס ערך מוסף, על פקודת מס ההכנסה, ועל חוק איסור הלבנת הון. הסדר הטיעון נערך במסגרת גישור, לאחר שנשמעו מקצת הראיות.

 

על פי החלק הכללי בכתב האישום המתוקן, עסקו המערערת ובעלי מניותיה בענף הדלק ו -"... פעלו לביצועה של תוכנית עבריינית, במסגרתה גרפו לכיסם סכומי עתק שלא כדין".

 

הפרק הרביעי של כתב האישום (החל מעמ' 23 לכתב האישום מש/1), מפרט בין היתר עבירות רבות על פקודת מס ההכנסה, לרבות הכנה והפצה של חשבוניות פיקטיביות.

 

בהתאם להסדר הטיעון האמור, אשר אומץ על ידי בית המשפט, נגזר על המערערת תשלום קנס סמלי בסך 1,000 ₪, ואילו על מר ברק גאון, נגזרו עונש מאסר בפועל בן 48 חודשים, מאסר על תנאי, וקנס, וכן הורה בית המשפט על חילוט רכוש פרטי שלו, בסך 8 מיליון ₪, בהתאם להוראת חוק איסור הלבנת הון.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ