- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ע"מ 1167/17
|
ע"מ בית המשפט הצבאי לערעורים |
1167-17
24.1.2017 |
|
בפני השופט: סא"ל רונן עצמון |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
העורר: אחמד עבד אלרחמן חסן אבו סל עו"ד אשרף אבו סנינה |
המשיבה: התביעה הצבאית באמצעות ב"כ קמ"ש ויטל האוזמן |
| החלטה | |
ערר על החלטת ביהמ"ש הצבאי ביהודה בתיק מיום 23.01.17.
העורר נתון במעצר לצורך חקירה מאז יום 09.01.17. החשדות נגדו נוגעים למעורבות בפעילות חבלנית מסוכנת נגד ביטחון האזור. ביום 23.01.17 הוארך מעצרו של העורר בשמונה ימים המסתיימים ביום 30.01.17. השופט קמא כתב בהחלטתו כי קיימת עילת מעצר וכי פעולות החקירה הנדרשות הן רבות ומסועפות והן מחייבות את המשך החזקתו של העורר במעצר.
על החלטה זו הוגש ערר ההגנה.
יש לציין כי במועד הדיון בערר היה העורר מנוע מלפגוש את סנגורו. לפיכך, הדיון בערר נערך בשני שלבים: תחילה שמעתי את טיעוני הסנגור ללא נוכחות העורר, ולאחר מכן יצא הסנגור מן האולם, העורר הוכנס אליו והשמיע טענותיו בפניי.
בדיון היום טען הסנגור הנכבד כי לא הייתה הצדקה להארכת מעצר כה ממושכת, לאור העובדה שהעורר נתון במעצר זמן רב, הוא מנוע מלפגוש סנגור מאז ראשית מעצרו, ולהגנה אין מידע כלשהו על התקדמות החקירה וטיב החשדות נגד העורר.
התובע ביקש לדחות את הערר שכן היו התפתחויות משמעותיות בחקירה, ועדיין נדרשים בירורים של החשדות החמורים המיוחסים לעורר. קיימים אפיקי חקירה רבים, וגורמי החקירה יאלצו לבצע פעולות חקירה רבות בתקופת מעצר קצרה מזו שתכננו, ובוודאי שאין מקום לקצר את תקופת המעצר עוד יותר.
העורר טען בפני כי חוקריו מייחסים לו חשדות שהוא לא קשור אליהם, ומנצלים את בעיותיו הרפואיות כדי להפעיל עליו לחץ להודות בחשדות אלו. הוא אמר לחוקריו שאם יציגו בפניו ראיות מוצקות, כמו טביעות אצבע או דגימות דנ"א, יודה בחשדות, אך הוא בטוח שאין ראיות נגדו. לדבריו הוא סיפר בחקירה "שהכל היה בגדר דיבורים ודברים לא התממשו". הוא אמר כל שהיה לו לומר ואין הצדקה להמשך חקירתו. לבסוף ציין כי טרם ניתן לו לפגוש סנגור והוא לא זכה לביקור של הצלב האדום.
עיינתי בחומר הראיות שנאסף עד כה, בדוח החוקרים על מה שכבר נעשה בחקירה ועל פעולות החקירה שעדיין נדרשות. מדובר בזכ"דים רבים ביותר מחקירתו של העורר, ומלמדים על חקירה נמרצת שמושקעים בה מחשבה ומשאבים רבים. אפשר לומר כי העורר קושר עצמו לחשדות נגדו – וחיזוק מסוים לכך אפשר למצוא גם בדברים שאמר בפניי – וכי החקירה התפתחה והתקדמה. מדובר בפרשיה שבה עצורים ונחקרים אנשים נוספים, ומכאן ברור הצורך בימי מעצר לא מעטים לשם בירור מלוא תמונת פעילותם. מצאתי כי פעולות החקירה שנכללות בדוח החוקרים אכן דרושות, וכי הן מצדיקות את לוח הזמנים שנקבע להם. לכן לא טעה בית המשפט קמא כאשר האריך את המעצר בשמונה ימים. תקופה זו סבירה גם בהתחשב במשך המעצר עד כה ובכך שהעורר מנוע מלפגוש סנגור.
לפיכך הערר נדחה.
ניתנה היום, 24 בינואר 2017, כ"ו בטבת התשע"ז, בנוכחות התובע. מזכירות ביהמ"ש תעביר העתק החלטה זו לידי הצדדים. מתקן המעצר יביא לידיעת העורר את תוצאת ההליך, מבלי להציג בפניו את תוכן ההחלטה.
_________________
שופט
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
