- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ע"ו 12579-11-14 סמדר נ' הרשות לזכויות ניצולי השואה משרד האוצר
|
רע"ו בית המשפט המחוזי חיפה כבית-משפט לערעורים אזרחיים |
12579-11-14
20.1.2015 |
|
בפני השופטים: 1. השופט יצחק כהן סגן נשיא 2. השופט ד"ר עדי זרנקין 3. השופט אמיר טובי |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
המערער: יצחק סמדר |
המשיבה: משרד האוצר/ הרשות לזכויות ניצולי השואה |
| פסק דין | |
ערעור על פסק דינה של ועדת הערר לפי חוק נכי רדיפות הנאצים, תשי"ז-1957 (כב' השופט אהרון שדה יו"ר וד"ר נעמי אפטר) בתיק ו"ע 23150-04-14 מתאריך 30/10/14.
המערער מוכר כזכאי לתגמולים לפי חוק נכי רדיפות הנאצים, החל משנת 2006. על פי החוק קיבל המערער בעבר תגמול חודשי בסכום של כ-2,700 ₪.
כיוון שהמערער נקלע לחובות ובעצה אחת עם העובדת הסוציאלית שטיפלה בעניינו, ביקש המערער להמיר את התגמול החודשי בסכום חד פעמי, לפי סעיף 15 לחוק נכי רדיפות הנאצים, הקובע כדלקמן:
"רשאית הרשות המוסמכת, בהסכמת הנכה, אם היא סבורה שהדבר יעזור לשיקומו, להמיר לו את תגמוליו במענק חד פעמי, שלא יעלה על סך התגמולים שנכה בדרגת נכותו בזמן ההמרה זכאי לקבלם במשך 5 שנים, ומיום ההמרה ואילך לא יהיה הנכה זכאי לתגמול לפי חוק זה; הרשות המוסמכת רשאית לקבוע תנאים לדרכי השקעתו של מענק כאמור".
לצורך קבלת המענק חתם המערער על תצהיר ובו הבהיר כי הוראות סעיף 15 לחוק נהירות לו וכי מעת שיקבל את המענק לא יהיה זכאי לזכויות על פי חוק נכי רדיפות הנאצים, למעט טיפולים רפואיים. עוד יצוין כי המענק אושר למערער לאחר שעובדת סוציאלית בחנה אפשרויות סיוע שונות ואף ערכה ביקור בביתו, וכן יצוין כי המענק הועבר ישירות לבנק שנשה במערער.
לימים זכה המערער בפרס בסך מיליון ₪ בהגרלת הלוטו. לדבריו, שימש הסכום את המערער על מנת לסייע לילדיו שהיו מצויים במצוקה כלכלית, ועתה, משנקלע שנית בעצמו למצוקה כלכלית, פנה המערער אל המשיבה וביקש להשיב את הגלגל לאחור ולאפשר לו להמשיך ולקבל גמלה חודשית.
נציין כי בערעור שבפנינו סייג המערער את בקשתו במובן זה שיחשב כאילו המענק שקיבל כיסה 5 שנות זכאות, וזכאותו לקבל תגמול חודשי תושב לו החל מתוך 5 שנים מהיום שקיבל את המענק.
המשיבה דחתה את בקשת המערער מהטעם שעל פי הוראת סעיף 15 אשר ציטטנו לעיל, אין המערער זכאי בעקבות ההמרה לזכויות על פי חוק נכי רדיפות הנאצים.
המערער לא השלים עם החלטה זו והגיש עתירה לבית המשפט הגבוה לצדק, ומשנדחתה עתירתו הגיש ערעור על החלטת הרשות בפני ועדת הערר קמא.
ועדת הערר קמא דחתה את הערר שהוגש וקבעה כי בעקבות קבלת המענק אין המערער זכאי עוד לתגמולים על פי חוק נכי רדיפות הנאצים, ולא ניתן להשיב את המצב לאחור. עוד ציינה ועדת הערר כי מדובר למעשה בטענות שעניינן "בכדאיות העסקה".
המערער לא השלים עם החלטת ועדת הערר והגיש הערעור שלפנינו. בערעור שלפנינו פירט המערער כי נקלע למצוקה כלכלית קשה והוא זקוק לתגמול החודשי על פי חוק נכי רדיפות הנאצים לצרכי קיומו השוטפים וכדי להקל על מצוקתו הכלכלית.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
