ע.ב. אירועים גן הקונגרסים בע"מ נ' גדר וגן חיפה (1983) בע"מ - פסקדין
|
ת"א בית משפט השלום חיפה |
4033-09-09
17.3.2011 |
|
בפני : מעין צור |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: ע.ב. אירועים גן הקונגרסים בע"מ |
: גדר וגן חיפה (1983) בע"מ |
| החלטה,החלטה,החלטה,החלטה,החלטה,החלטה,החלטה | |
החלטה
1.ביום 6.5.10 הוריתי על הגשת תצהירי עדות ראשית וראיות וקבעתי את התיק להוכחות. בסעיף 2ג' להחלטתי קבעתי כי "אם מבקש בעל דין לזמן למועד שמיעת ההוכחות עדים נוספים שאינם בשליטתו, ידאג לצרף לתצהיריו את רשימת העדים, תוכן עדותם, וכן יפרט מדוע לא ניתן להגיש תצהיר מטעמם. ... עדים לגביהם לא יקוימו תנאים אלו, עדותם לא תישמע אלא אם אשתכנע כי נסיבות מיוחדות מנעו קיומם".
2.ביום 12.7.10 הגישה התובעת תצהיריה וביחד עם תצהיריה הגישה בקשה להעיד עדים ללא הגשת תצהיריהם. אציין כי העד אלי בלחסן אינו נמנה עם עדים אלה. בקשת התובעת נבחנה לגופה ונדחתה (ראה: החלטה מיום 21.8.10).
3.אציין כי ישיבת ההוכחות שהייתה קבועה בתיק זה ליום 8.11.10, נדחתה, לבקשת התובעת. הישיבה הנדחית, שנקבעה ליום 20.12.10, נדחתה לבקשת הנתבעת נוכח שירות מילואים אליו נקרא בא כוחה. ישיבת היום הינה, איפוא, הישיבה השלישית שנקבעה לדיון בתיק זה.
4.ביום 13.3.11, דהיינו לפני 4 ימים, הגישה התובעת לראשונה בקשה לזמן לעדות מטעמה את העד אלי בלחסן. בבקשתה טענה התובעת כי העד סירב ליתן תצהיר אך נכון להגיע לדיון. מפאת קוצר הזמן עד לישיבת ההוכחות, הוריתי על זימונו של העד, ואולם קבעתי כי דיון בשאלה האם אתיר להעידו, יתקיים במסגרת הדיון היום.
5.שמעתי את טענות הצדדים בעניין העדתו של העד בלחסן. לא מצאתי בדברי ב"כ התובעת הסבר לאי הגשת הבקשה להעיד את העד בלחסן במועד, בהתאם לסעיף 2ג' להחלטתי מיום 6.5.10. מה גם שאף בעת שהוגשה הבקשה אין היא עומדת באמור באותו סעיף בהחלטתי, ובהוראות תקנה 168(ב) לתקנות סד"א, הקובעת כי בעל דין שלא הגיש תצהיר של עד לא יורשה להביא את העד, אלא אם כן שוכנע בית המשפט, על בסיס בקשת בעל דין הנתמכת בתצהירו, כי התצהיר לא הוגש מסיבות מוצדקות.
אציין כי כאמור, זהו המועד השלישי שנקבע לשמיעת הוכחות, ובקשה דומה לא הוגשה לפני אף אחד משני המועדים הקודמים שנקבעו לשמיעת הוכחות.
6.למעלה מן הצורך אציין כי אין זו הפעם הראשונה שהתנהלות התובעת אינה עולה בקנה אחד עם סדרי הדין הקבועים בתקנות סדר הדין האזרחי. די בכך שאזכיר כי התובעת הגישה בקשה לגילוי מסמכים ביחד עם הגשת תצהיריה, דהיינו לאחר שהסתיים שלב קדם המשפט, והוריתי על הגשת תצהירי עדות ראשית ונקבע מועד לשמיעת הוכחות. חרף זאת נדונה הבקשה לגופה.
7.בנסיבות אלה, איני סבורה כי יש מקום לאפשר העדתו של העד בלחסן. הבקשה להעידו נדחית.
ניתנה והודעה היום י"א אדר ב תשע"א, 17/03/2011 במעמד הנוכחים.
מעין צור, שופטת
החלטה
לפנים משורת הדין, וחרף העובדה שאף בעניין זה לא קיימה התובעת את החלטתי מיום 6.5.10, אני רואה בנספחים א', ב' ו-ד' לכתב התביעה כאילו צורפו לתצהיר העד, ואולם אבהיר כי מדובר בהיבט הטכני בלבד של הצירוף. אין בכך כדי להכשיר את קבילותם של המסמכים, וככל שבמהלך הדיון יסתבר כי מדובר במסמכים בלתי קבילים, לרבות עדויות שמיעה, עדויות סברה, או מסמכים שעורכם לא נקרא לעדות, לא יהא למסמכים אלה כל משקל.
ניתנה והודעה היום י"א אדר ב תשע"א, 17/03/2011 במעמד הנוכחים.
מעין צור, שופטת
החלטה
רשמתי בפניי התנגדות ב"כ הנתבעת לכל מסמך בלתי קביל, לרבות עדויות שמיעה ועדויות סברה.
אין צורך להעלות התנגדות זו בכל פעם. הצדדים יהיו רשאים בסיכומיהם להצביע על כך שעדויות או ראיות אינם קבילים והעניין יידון בפסק הדין.
ניתנה והודעה היום י"א אדר ב תשע"א, 17/03/2011 במעמד הנוכחים.
מעין צור, שופטת
החלטה
השאלה כבר נענתה. ההתנהלות כולה רשומה בפרוטוקול.
להבא, כאשר תועלה התנגדות, יוצא העד אל מחוץ לאולם.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|