- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
עו"ד זאב הופמן נ' Fidam Select (בפירוק) ואח'
|
ע"א בית המשפט העליון ירושלים |
5843-18
22.10.2018 |
|
בפני השופטת: ד' ברק-ארז |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
המבקש: עו"ד זאב הופמן |
המשיבים: 1. Fidam Select (בפירוק) 2. יונתן ליונס 3. כונס הנכסים הרשמי עו"ד אילן בומבך [בשם המשיבה 1] עו"ד הראל גל-ים [בשם המשיב 2] עו"ד שרית ליפשיץ-גרידי [בשם המשיב 3] |
| החלטה | |
|
החלטתו של בית המשפט המחוזי בתל אביב-יפו מיום 24.5.2018 בפש"ר 2989/09 שניתנה על-ידי כבוד הנשיא א' אורנשטיין |
בקשה לעיכוב ביצוע
- בפני בקשה לעיכוב ביצוע של החלטתו של בית המשפט המחוזי בתל אביב-יפו מיום 24.5.2018 (פש"ר 2989/09, הנשיא א' אורנשטיין).
רקע עובדתי והליכים קודמים
- לצורך דיון בבקשה שבפני אציין את השלבים העיקריים בהתדיינות בין הצדדים, אך זאת רק במידת הפירוט הנדרשת.
- ביום 17.9.2009 הוגשה בקשה לכינוס נכסיו של החייב גד גריב גראנט איון (להלן: החייב) ולהכרזתו פושט רגל. ביום 11.2.2010 ניתן צו לכינוס נכסי החייב (סגנית הנשיאה ו' אלשיך), והמבקש מונה למנהל מיוחד לנכסיו.
- ביום 20.2.2014 הוכרז החייב פושט רגל והמבקש מונה לנאמן על נכסיו (להלן: הנאמן). בהמשך לכך, במסגרת ההליכים, נמכרה דירה בבעלות החייב בבני ברק תמורת 2,210,000 שקל, וביום 14.4.2015 נפסק לנאמן ולכונס הנכסים יחד, בחלקים שווים, שכר טרחה בסך 153,574 שקל בתוספת מע"מ ו-25% משכר המימוש כמאמץ מיוחד.
- ביום 2.3.2016, משהובהר כי לא נותרו עוד נכסים הניתנים למימוש, ותוך שנקבע כי החייב ניצל לרעה את הליכי פשיטת הרגל, ביטל בית המשפט המחוזי את הליכי פשיטת הרגל וקבע בפסק דינו שנושי החייב רשאים לנקוט נגדו בהליכים.
- ביום 8.1.2017 מינה בית המשפט המחוזי את עו"ד יריב שי ישינובסקי למנהל מיוחד (להלן: המנהל המיוחד) לבדיקת תביעות החוב של המשיבים 1 ו-2 (להלן: המשיבים), הם שני הנושים בתיק: האחת – של חברת Fidam Select (בפירוק), היא המשיבה 1, והשנייה – של מר יונתן ליונס, הוא המשיב 2. ביום 12.2.2018 הגיש המנהל המיוחד הודעה על הכרעה בתביעות החוב של המשיבים, שקיבלה בהמשך את אישורו של בית המשפט המחוזי.
- ביום 13.2.2018 הגיש הנאמן בקשה ובה עתר לכך שייפסק לו שכר טרחה נוסף בסך 470,000 שקל בתוספת מע"מ בגין פעילותו בתקופה של למעלה משנה שחלפה מאז מומשה הדירה בבני ברק. בבקשה טען הנאמן כי עבודתו כללה יותר מ-1,000 שעות עבודה, בין היתר בשל התנהלות הצדדים וסירובם הממושך להגיע לידי פשרה. לטענתו פעילות זו מצטרפת למאמץ מיוחד שהשקיע בתיק מאז שנת 2009 – שהוקדש לאיתור החייב, ללימודם של אלפי המסמכים שנתפסו אצל האחרון בשפות שונות, ולהתמודדות עם היעלמותם של חלק מן הנושים והיעדר ייצוג של החייב בחלק מן ההליכים, דבר שהכביד על חקירותיו.
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
