- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ע"א 33756-01-15 ואחנון נ' מדינת ישראל - משרד החקלאות ואח'
|
ע"א בית המשפט המחוזי מרכז-לוד |
33756-01-15
26.3.2015 |
|
בפני השופט: אבי פורג |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
מבקשים: מזל ואחנון רן רפאל חי ואחנון |
משיבים: 1. מדינת ישראל - משרד החקלאות 2. היועץ המשפטי לממשלה 3. מדינת ישראל |
| החלטה | |
בפני בקשה לפטור מאגרה והפקדת ערבון.
עסקינן בערעור על פסק דין שניתן ביום 4.12.14 על ידי בית משפט השלום בראשון לציון (כב' סגן הנשיאה א. יקואל) שקבע כי המבקשים הפרו התחייבות באופן שיש בו לחייבם להשיב למשיבה את כספי המענק שהתקבל אצלם. מדובר במענק שניתן לעוסקים בענף גידול האווזים לאחר שממשלת ישראל החליטה לסגור את הענף כנגד התחייבות לחדול לחלוטין מעיסוק בענף הרלוונטי למשך תקופה של חמש שנים. המבקשים חויבו להשיב את המענק מאחר ונקבע שהפרו את ההתחייבות.
הבקשה היא לפטור מתשלום אגרת בית משפט וכן מהפקדת ערבון בסך 15,000. עם זאת, המבקשים בקשו לאפשר להם שהות של 10 חודשים כדי לחסוך את הסך של 15,000 ₪ וזאת בהתחשב בהתפתחות העסקית של העסק שהם מנהלים וכי ביכולתם לשלם עד לסך של 1,500 ₪ (לחודש כפי שעולה מהגיון הדברים).
חובתם של המבקשים להוכיח שני תנאים מצטברים: העדר יכולת כלכלית לשאת בתשלום האגרה ובהפקדת הערבון ואת סיכויי ההליך.
הבקשה היא לפטור מתשלום אגרת בית משפט, וערבון בסך 15,000. עם זאת, המבקשים בקשו לאפשר להם שהות של 10 חודשים כדי לחסוך את הסך של 15,000 ₪ לאור התפתחות העסק שמנהלים ויכולים לשלם עד לסך של 1,500 ₪ (לחודש כפי שעולה מהגיון הדברים).
מהבקשה עולה כי המבקשים מנהלים עסק קייטרינג וכי הכנסתם החודשית היא בסך של כ- 12,000 ₪ (לרבות מקצבאות מל"ל) כאשר סך ההוצאות החודשיות גבוה יותר ועומד על סך של כ – 19,000 ₪. המבקשים נעזרו בהלוואות מהמשפחה המורחבת בבניית העסק ויש להם חובות בהיקף של כ – 810,000 ₪ וחסכונות בסך של כ - 40,000 ₪. ההכנסה השנתית מהעסק בשנת 2014 עמדה על כ- 446,000 ₪. כמו כן, המבקשים ובני משפחתם סובלים מבעיות רפואיות שונות. המבקשים גרים בבית פרטי במושב (מניסוח הבקשה לא ברור האם הוא שייך גם למבקשים). המשיבה מתנגדת לפטור מאגרה ומערבון ולשיטתה המבקשים בעלי רכוש לרבות בית ושלושה כלי רכב וכן בידם חסכון שיכולים להשתמש בכספיו. בנוסף, המבקשים לא עשו מאמצים לגיוס דמי הערבון מקרובי משפחה. המבקשים בתשובה לתגובה טוענים שיש בידם לשלם לכל היותר אגרה בסך של 1,500 ₪.
לאחר ששקלתי טעות הצדדים, הבקשה מתקבלת חלקית. התרשמתי שמצבם הכלכלי של המבקשים המנהלים עסק למחייתם דחוק ועם זאת לא התרשמתי שאין ביכולתם לשאת באגרה ובחלק מסכום הערבון.
ההחלטה בדבר מתן פטור מאגרה שניתנה בהליך אחר ביום 23.12.12 אומנם מהווה ראיה לכאורה לחוסר יכולת כלכלית אך אינה פוטרת את המבקשים מהבאת תשתית עובדתית לתמיכה בבקשה הנוכחית. בשונה ממועד מתן ההחלטה הקודמת, נכון להיום המבקשים מנהלים עסק בעל הכנסה מכובדת (שאז היה בשלבי הקמה).
לגבי סיכויי הערעור, הקביעות העובדתיות בפסק הדין מכבידות על סיכויי הערעור.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
