חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

סע"ש 51575-07-12 טרבלסי נ' המכללה האקדמית צפת (ע"ר 580362937)

תאריך פרסום : 04/08/2014 | גרסת הדפסה
סע"ש
בית דין אזורי לעבודה נצרת
51575-07-12
24/07/2014
בפני השופט:
חיים ארמון

- נגד -
התובע:
חברון טרבלסי
הנתבעת:
המכללה האקדמית צפת (ע"ר 580362937)
עו"ד יצחק טיבי
פסקדין

 

 

 

הרקע להגשת התובענה ותמצית ההליכים בה

 

1.התובע עבד שנים לא מעטות כמנכ"ל הנתבעת. למעשה, התובע ליווה את הנתבעת עוד לפני הקמתה, בעת שהיתה שלוחה של אוניברסיטת בר אילן, ולאחר מכן - עסק בהקמתה של הנתבעת כמכללה אקדמית, המוכרת על ידי המועצה להשכלה גבוהה, וניהל אותה - מבחינה אדמיניסטרטיווית, במשך שנים רבות.

 

2.בשנת 2009, הודע לתובע על ידי נשיא הנתבעת ויו"ר הועד המנהל שלה, כי יש כוונה להביא לסיום עבודתו של התובע. לאחר דין ודברים בין הצדדים, אשר כללו גם מכתב שהתובע שלח ביום 26/8/09 לנשיא הנתבעת עם העתק לגורמים שונים אצל הנתבעת ולראש עיריית צפת, חתמו הצדדים, ביום 17/9/09, על הסכם שהיה אמור להסדיר את תנאי פרישתו של התובע. להסכם האמור ייקרא להלן: "הסכם הפרישה".

 

הסכם הפרישה כלל - בין השאר - את התנאים הבאים:

 

א.התובע "ימשוך" את מכתבו מיום 26/8/09.

ב.התובע והנתבעת יפנו במשותף אל הועדה לתכנון ולתקצוב שליד המועצה להשכלה גבוהה, או אל הממונה על השכר באוצר או אל שני הגורמים האמורים, במטרה לקבל אישור לכך שהתובע יקבל תשלום דמי הסתגלות בשיעור של 6.5 משכורות חודשיות (מעבר לדמי הסתגלות בשיעור של 3 משכורות חודשיות שכבר אושרו).

 

3.זמן מה לאחר חתימת הסכם הפרישה, העלו הצדדים - זה כלפי זה - טענות בדבר הפרת הסכם הפרישה על ידי הצד שכנגד. לפיכך, הסכם הפרישה לא קויים באותה עת, אך עבודתו של התובע - הופסקה.

 

4.בשל טענותיו של התובע כלפי הנתבעת, הוא הגיש לבית הדין את התובענה שבפנינו.

 

5.בכתב התביעה, שהוגש בעת שהתובע היה עדיין מיוצג על ידי עורכת דין, העלה התובע טענות לא מעטות; הוא טען כי הנתבעת פיטרה אותו בשל אפליה מחמת גיל, בלא שנערך לו שימוע, מבלי ששולמו לו מלוא פיצויי הפיטורים שהוא היה זכאי להם. חלק מהטענה בדבר זכאות התובע להשלמת פיצויי פיטורים, היה מבוסס על טענת התובע שהנתבעת לא הביאה בחשבון חלק מתקופת עבודתו (בשנים 1985-1990).

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ