סע"ש
בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו
|
51444-12-14
06/09/2016
|
בפני השופטת:
אירית הרמל
|
- נגד - |
תובע:
TAMEZGHI MANGASHA עו"ד דניאל ועקנין ו רות רפאלי
|
נתבעות:
1. טוטאל פתרונות כ"א בע"מ 2. א. דורי בניה בע"מ
עו"ד יניב אופק ו דנה אלוש
|
פסק דין |
1.לפנינו תביעתו של מר Mangasha Tamezghi (להלן: "התובע") אזרח אריתראה המתגורר בישראל. התובע הוצב באתר בנייה של חברת א. דורי בניה בע"מ (להלן: "הנתבעת 2" או "דורי") באמצעות טוטאל פתרונות בע"מ (להלן: " הנתבעת 1" או "טוטאל") בתקופה 24.07.2012 עד 10.11.2014, כ-28 חודשים.
התובע עתר לחיוב המעסיקות בתשלום הפרשי שכר, תגמול עבור שעות נוספות וזכויות סוציאליות שונות שלטענתו לא שולמו לו.
2.עדים וראיות -
התובע מסר תצהיר ונחקר בחקירה נגדית לתמיכה בתביעתו. בנוסף הוגשו על ידו תצהירים של מר אגוס מדהנה, מר קיברום וולדג'ריס - עובדים שעבדו עמו וכן תצהיר מר שובל חיים אך הללו לא העידו, תצהיריהם והנספחים להם נמשכו מהתיק.
מטעם הנתבעות מסרו תצהיר והעידו מר אבי כהן מנהל התפעול בטוטאל (להלן: "מר כהן"), גב' אביבה עמרם מנהלת הכספים בטוטאל מאז 2005 (להלן: "גב' עמרם") ומר ג'אן דויג'י מנהל שטח בחברת טוטאל (להלן: "מר דויג'י").
המסמכים שנמסרו לבית הדין:
דוחות נוכחות ממוחשבים, חלקם הוקלדו על ידי טוטאל לאחר שנמסרו לה דוחות ידניים ממפקחי העבודה באתר.
תלושי שכר של התובע שהופקו על ידי הנתבעת 1.
נ/1 חוזה בשפה הטיגרית נושא תאריך לועזי 24.07.2012 - ועליו חתימת טוטאל מצד אחד וחתימה הנחזית להיות חתימת התובע, התובע לא הכחיש כי חתם על החוזה. לא הוגש תרגום החוזה לעברית.
חוזה באנגלית שהתובע נתבקש לחתום עליו בסמוך לסיום עבודתו אולם לא עשה כן.
אישור ביטוח רפואי לתובע באמצעות טוטאל (נספח ד' לכתב ההגנה).
ת/1 דו"ח נוכחות התובע מחודש 12.2012 שהועבר מחברת דורי לטוטאל.
ת/2 דו"ח נוכחות ידני לחודש 12.2012 שמולא על ידי נציגי דורי עבור מספר עובדים והתובע בכללם.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת