- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
סע"ש 43967-02-16
|
סע"ש בית דין אזורי לעבודה חיפה |
43967-02-16
28.3.2016 |
|
בפני הרשמת: מירי שי-גרינברג |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
התובעת: תם פררו עו"ד גלית הלפטק |
הנתבעים: 1. שילובים פיננסיים (נועה) סוכנות לביטוח (2001) בע"מ 2. כרמלים סוכנות לביטוח (1997) בע"מ 3. אלי אלפסי |
| החלטה | |
1.עניינה של החלטה זו בקשת התובעת לפטרה מתשלום אגרת בית הדין בסך 1,559 ש"ח, לפי תקנה 12 לתקנות בית הדין לעבודה (אגרות), התשס"ח-2008 ("תקנות האגרות"), מטעמים של חוסר יכולת כלכלית.
2.בתצהיר שצורף לבקשה ציינה התובעת כי הוא מחוסרת עבודה, מתגוררת עם בתה התינוקת בבית אמה, אין לה הכנסה ו/או רכוש בבעלותה.
3.הבקשה הועברה לתגובת הנתבעים. בהתאם להודעת התובעת מיום 9/3/16, כתבי בי-הדין הודבקו על דלת מענן הרשום של הנתבעות 1 ו-2, ביום 6/3/16. לא ברור מהודעת התובעת האם, מתי וכיצד הומצאו כתבי בי-הדין למענו של הנתבע 3 במרשם האוכלוסין. משלא הגיבו הנתבעות 1 ו-2 לבקשה, על אף שחלף המועד להמצאת התגובה, החלטתי לדון בבקשה בהעדר תגובה.
4.בקשה לפטור מאגרה מטעמים של חוסר יכולת כלכלית נבחנת על יסוד קיומם של שני תנאים מצטברים – ראשית, "היותו של ההליך מגלה עילה"; ושנית, העדר יכולת כלכלית.
5.באשר לעילת התביעה: במקרה דנן שוכנעתי כי התובענה מגלה עילה. על פי האמור בכתב התביעה, התובעת הועסקה כפקידה בנתבעות 1 ו-2, שהן סוכנויות לביטוח, המנוהלות על ידי הנתבע 3, שהינו הבעלים והמנכ"ל שלהן. לגרסת התובעת, עבדה מיום 3/4/2006 ועד 30/9/2015, מועד בו פוטרה לטענתה מעבודתה בעת ששהתה בחופשת לידה. לכתב התביעה צורף תלוש שכר מהנתבעת 2 לחודש 8/15, המעיד על יחסי עבודה ומועד תחילת עבודתה של התובעת. בתביעתה עתרה התובעת לחייב את הנתבעים בתשלום פיצויי פיטורים, חלף הודעה מוקדמת, פיצויים לפי חוק עבודת נשים בגין פיטורים בתקופה אסורה, פדיון חופשה שנתית ודמי הבראה.
6.על יסוד האמור ניתן לקבוע כי, ככל שהתובעת תוכיח את טענותיה היא עשויה להיות זכאית לסעדים אותם תבעה, ולו חלקם. אינני מביעה דעה באשר לסיכויי הצלחת התביעה, אלא שיש להבין את הדברים כמכוונים לכך שאין התביעה טרדנית או קנטרנית, ודי בכך לצרכה של הבקשה דנן.
7.באשר ליכולתה הכלכלית של התובעת: המבקש פטור מאגרה עקב חוסר יכולת לשלמה נדרש לשאת בנטל ההוכחה לעניין זה. עליו לפרוש בפני בית הדין תמונה מלאה באשר לרכושו, הכנסותיו ומצבו הכלכלי. בהעדר פרישה מלאה שכזו דין הבקשה להידחות. עקרונות אלו מבטאים את העובדה שהפטור מתשלום האגרה הוא חריג לכלל.
8. עיון בבקשה מעלה כי התובעת לא פרשה בתצהיר את מלוא הנתונים באשר ליכולתה הכלכלית. על אף הוראת תקנה 12(א) לתקנות האגרות, לא הוצגו כל נתונים שהם בדבר מקורות הכנסותיה של התובעת בששת החודשים שקדמו להגשת הבקשה, לאמור: לא צורפו תדפיסי חשבונות בנק; לא צורף אישור בדבר מסגרת אשראי; לא צורפו תדפיסי חיוב/הוראות קבע או הוראות תשלום אחרות; לא צורפו דפי פירוט פעולות בכרטיס אשראי לששת החודשים שקדמו להגשת הבקשה; לא צורפו נתונים אודות קרן פנסיה אליה הפרישו הנתבעות 1 ו-2 (זאת בשעה שעיון בתלוש השכר לחודש 8/15 מעלה שהופרש לזכות התובעת לקרן פנסיה בחברת הביטוח כלל).
9.לאמור יש להוסיף כי התובעת לא הציגה במסגרת בקשתה פרטים אודות חסכונות, פיקדונות, ני"ע וכיו"ב.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
