- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
סע"ש 40440-02-14
|
סע"ש בית דין אזורי לעבודה חיפה |
40440-02-14
14.8.2016 |
|
בפני השופטת: אביטל רימון-קפלן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
התובע: זנוויל קלנוער עו"ד אפרת אומיאל פדידה |
הנתבעת: אמתן כרמיאל בע"מ עו"ד ג'מאל פטום |
| החלטה | |
1.לפני בקשת התובע לתיקון כתב התביעה שהגיש על ידי הוספת עילה לתשלום פיצוי בגין אי עריכת פנסיה מקיפה אלא ביטוח מנהלים (אליו לשיטת התובע לא הופרשו מלוא הסכומים) וכן על ידי הוספת טענות כנגד טענת ההתיישנות שהעלתה הנתבעת בכתב הגנתה לתביעה המקורית שהגיש.
2.הבקשה הועברה לתגובת הנתבעת, שמתנגדת למבוקש, לנוכח עיתוי הגשת הבקשה ולנוכח טענתה כי מדובר בעילה חדשה לגמרי.
לחלופין, וככל שיותר התיקון, עותרת הנתבעת לחיוב התובע בהוצאותיה עקב הטרחה הנוספת הכרוכה בתיקון המבוקש.
3.תקנה 41 לתקנות בית הדין לעבודה (סדרי דין), התשנ"ב-1991 (להלן - התקנות) קובעת:
"בית הדין או הרשם רשאי, בכל עת, להתיר לכל אחד מבעלי הדין או להורות לו לתקן את כתבי טענותיו".
מתן רשות לתקן כתב טענות מסור תמיד לשיקול דעתו של בית המשפט לאחר שקילת נסיבות העניין, ובשים לב לשניים:
א. האם מעמיד הנוסח המתוקן את הפלוגתא האמיתית לדיון.
ב. האם יהיה בתיקון כדי לגרום לצד השני עוול שפיצוי כספי לא יוכל לתקן.
אם התשובה לשאלה הראשונה חיובית, כי אז הגישה במסגרת השאלה השנייה היא מאוד ליברלית כדי שהטפל לא יכשיל את העיקר (ראה: דב"ע שנ/ 23-3 מדינת ישראל נ' יורם מלמן, פד"ע כא', עמ' 360).
4.ומן הכלל לענייננו.
לאחר שבחנתי את טיוטת כתב התביעה שהוגשה ואת טיעוני הצדדים, זה בכה וזה בכה, והגם שלדידי ניתן היה לגלות את העילה הנטענת עוד בטרם הגשת כתב התביעה המקורי ולא כפי הנטען על ידי התובע – נחה דעתי (מבלי להביע דעה לגבי נכונות הנטען על ידי התובע בטיוטת כתב התביעה), כי למצער טיוטת כתב התביעה המתוקן מגלה ולו לכאורה עילת תביעה שיש בה כדי להעמיד לדיון את הפלוגתא האמיתית שבין הצדדים בכל הנוגע להפרשות הפנסיוניות להן היה התובע זכאי, ולמצותה, כאשר בכל הנוגע לטרחה הנוספת שהוסבה לנתבעת בשל דרך התנהלות התובע, ניתן יהיה לפצות בהוצאות, וזו בפני עצמה אינה סיבה שלא להתיר את התיקון.
אי לכך אני מתירה את תיקון כתב התביעה ברכיב זה.
5.אשר לבקשה לתיקון כתב התביעה על ידי הוספת הטענות כנגד טענת ההתיישנות שהעלתה הנתבעת בכתב הגנתה לתביעה המקורית - הרי שמהבחינה העיונית, כתב תביעה מתוקן איננו המקום להעלות טענות כנגד טענות שהועלו להתיישנות התביעה המקורית (אלא מקומן בכתב תשובה לכתב ההגנה, בכפוף לקבלת היתר להגשתו).
יחד עם זאת, משהעלה התובע את טענותיו בעניין זה, הרי שמטעמים של יעילות הדיון ומטעמים אלו בלבד, אתיר את תיקון כתב התביעה גם ברכיב זה, כך שיתאפשר לנתבעת במסגרת כתב הגנה מתוקן להשיב גם על טענות אלה.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
