- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- דיני עבודה
- ביטוח
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- דיני תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- משפט מנהלי וחוקתי
- גישור ובוררויות
- משפט בינלאומי
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני חינוך
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- ירושות וצוואות
- נוטריון
סע"ש 35120-11-12 יהודה ראובן נ' מ.ז.מ.א. (1992) חברה לבנין והשקעות בע"מ ואח'
|
סע"ש בית דין אזורי לעבודה תל אביב-יפו |
35120-11-12
4.11.2014 |
|
בפני השופטת: מיכל נעים דיבנר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובע: יהודה ראובן עו"ד גיל בר |
נתבעים: 1. מ.ז.מ.א. (1992) חברה לבנין והשקעות בע"מ 511655045 2. אליאס מרדכי 3. זריהן מאיר עו"ד שמואל בן אריה |
| פסק דין | |
פתח דבר
1.עניינה של התביעה דנן בזכויותיו של התובע מהנתבעים או מי מהם לעת סיום עבודתו, לאחר כ- 7 שעות עבודה.
בתביעתו עותר התובע כי נחייב את הנתבעים בתשלום השלמת פיצויי פיטורים, דמי הודעה מוקדמת, דמי הבראה עבור השנה האחרונה, פיצוי חלף הפרשה לפנסיה ולהשתלמות וכן פיצויים בגין פיטורים שלא כדין.
התביעה כנגד הנתבעת 1 (להלן – הנתבעת) הוגשה בהיותה מעסיקתו של התובע ואלו כנגד הנתבעים 2 ו-3 בהיותם הבעלים של הנתבעת, בטענה כי יש להרים את מסך ההתאגדות.
2.ביום 2/11/14, התקיים בפנינו דיון הוכחות, בו נשמעו עדויותיהם של התובע מחד ושל הנתבע 2 ורואה החשבון של הנתבעת מאידך, כל העדים מסרו עדויותיהם הראשיות בתצהירים ונחקרו בחקירה נגדית. בסיומו של הדיון, סיכמו הצדדים בפנינו בעל פה.
העובדות שאינן במחלוקת
3.כעולה מראיות הצדדים אין מחלוקת ביחס לעובדות הבאות:
א.התובע הועסק בנתבעת החל מיום 2/11/05 ועד ליום 13/9/12.
ב.הנתבעת פועלת בענף הבניין. הנתבעים 2-3 הינם הבעלים של הנתבעת. התובע עבד כפועל בנין כללי (ללא התמקצעות בתחום מסוים). על יחסי הצדדים חלים צווי ההרחבה בענף הבניין.
ג.בתאריך 1/12/11 הגיש התובע תביעה כנגד הנתבעים לתשלומים שונים, ובכללן: דמי הבראה, הפרשות לקרן פנסיה והפרשות לקרן השתלמות (להלן - התביעה הקודמת).
ד.ביום 13/9/12, התקיים דיון מוקדם בתביעה הקודמת, ובו ביום, לאחר מועד הדיון, התקשר הנתבע 3 אל התובע והודיע לו על פיטוריו (עמ' 8 שורה 17).
ה.לתובע נמסר מכתב פיטורים נושא תאריך 14/9/12 ולפיו עבודתו מופסקת החל מיום 12/10/12 (נספח ט' לתצהיר התובע).
ו.התביעה הקודמת הסתיימה בפסק דין מכח סעיף 79 א' (א) לחוק בתי המשפט (נוסח משולב), התשמ"ד – 1984, לפיו חויבו הנתבעים בתשלום רוב סכום התביעה (41,000 ₪ מתוך כ-49,000 ₪). התביעה הקודמת מיצתה את זכויותיו של התובע נכון למועד הגשתה.
ז.התובע השתכר בתקופת עבודתו בנתבעת שכר בסך 232 ₪ נטו ליום ורישום ימי עבודתו הינו כמפורט בתלושי השכר.
ח.התובע זכאי לפיצויי פיטורים בסך 43,516 ₪ (ברוטו), מהם 9,780 ₪ שולמו לו בשני תשלומים בחודשים 9-10/13 ועוד 11,234 ₪ שולמו לו בדרך של שחרור הפיצויים בקופת הפנסיה. התובע זכאי אפוא להשלמת פיצויי פיטורים בסך 22,502 ₪, נכון למועד סיום עבודתו.
עיקר טענות הצדדים
4.לטענת התובע, אין חולק כי הוא זכאי לפיצויי פיטורים מלאים ואף על פי כן חלק הארי של הפיצויים לא שולם לו עד היום. למרות שבמכתב הפיטורים נרשם כי לכאורה ניתנת לו הודעה מוקדמת, הרי שבפועל הנתבעת ויתרה על עבודתו בתקופת ההודעה המוקדמת ולא שילמה לו עבור זאת.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
