חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

סע"ש 2496-04-15

: | גרסת הדפסה
סע"ש
בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו
2496-04-15
12.1.2017
בפני השופטת:
אופירה דגן-טוכמכר

- נגד -
התובע:
אילן דוידי
הנתבע:
מדינת ישראל
החלטה

 

  1. בין הצדדים קיימת מחלוקת בשאלת זכאותו של התובע לתוספת שכר שכינויה "תוספת ענ"א".

  2. התובע טוען בכתב תביעתו כי הוא זכאי לתוספת ענ"א (וכן להפרשות נגזרות לקרן פנסיה וקרן השתלמות), וכן כי הוא זכאי לפיצוי בגין אי קיום זכות שימוע בטרם התקבלה החלטה בשאלת זכאותו, וכן לפיצוי בגין הפרת הוראות חוק שוויון הזדמנויות בעבודה שכן לטענת התובע ההחלטה בעניינו התקבלה על רקע אישי, תוך הפליתו ביחס לעובדים אחרים (יאמר מיד כי התובע לא מפרש בגין איזה שיקול זר מהמנויים בחוק הוא הופלה לרעה).

  3. בתצהיר שהוגש על ידי התובע לתמיכה בתביעה, כלל התובע מספר טענות אשר לטענת המדינה חורגות מגדר המחלוקת הרלוונטית לבירור התביעה. לנוכח האמור המדינה מבקשת את מחיקתם של סעיפים החורגים מגדר המחלוקת בתיק:

  4. כך, המדינה מפנה לאמור בסעיפים 39-46 לתצהיר התובע בהם מלין התובע על כך שלאחר הגשת התביעה דנן הוא החל לסבל מהתנכלות מצד מעבידתו, כי נמנע ממנו קידום ואפשרות להתמודד במכרזים, וכן כי נלקחו ממנו עובדים, וכי מדירים אותו מדיונים הכל שלא כדין ומשיקולים זרים על מנת לגרום לו לתפטר.

  5. בנוסף מפנה המדינה לסעיף 60 לתצהיר, בו מעלה התובע טענה לפיה בשל הפחתת המשימות המוטלות עליו, צומצם היקף עבודתו בשעות נוספות וכתוצאה מכך חלה ירידה בהכנסתו.

  6. בתשובה לטענות המדינה, הפנה התובע לסעיפים 53, 61, 65, 83 לכתב התביעה בהם לטענתו טען כי הרקע לאי תשלום התוספת נובע מאפליה, וכן ציין כי בין הדין מוסמך לפסוק פיצוי בגין עגמת נפש בשל התנכלות בעבודה שהרי התובע השאיר לעצמו זכות לעדכן את סכומי התביעה. עוד מוסיף התובע כי בין הדין איננו כבול בדיני הראיות וכי מדרכו לאפשר לצדדים להציג את גדר המחלוקת המלאה על מנת להגיע לחקר האמת בתיק.

  7. לאחר שעיינתי בטענות הצדדים הגעתי לכלל דעה כי דין סעיפים 39-46, 60 להמחק מתצהירו של התובע.

  8. המדובר במסכת עובדתית מאוחרת להגשת כתב התביעה אשר ככל שהיא מקימה לתובע עילות תביעה בגין התנכלות / התעמרות הרי שמדובר בעילות תביעה חדשות, שלא פורטו בכתב התביעה נשוא ענייננו, ואין להן כל רלוונטיות לבירור שאלת זכאותו של התובע לתוספת ענ"א, שאלה שעמדה במחלוקת בין הצדדים שנים רבות לפני פרוץ האירועים המפורטים בסעיפים 39-46, 60 לתצהיר התובע, והיא אשר עומדת במרכז ההליך דנן, כעולה מכתב התביעה.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>