- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
סע"ש 21856-04-14
|
סע"ש בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו |
21856-04-14
15.7.2015 |
|
בפני הרשמת: כרמית פלד |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
התובע: האני חוסין סלימאן עו"ד שהין דימיטרי |
הנתבעת: סמדר מודיעין מוניות והסעות בע"מ עו"ד ליאור קליין |
| החלטה | |
בפני בקשת הנתבעת (להלן: "המבקשת") לחייב את התובע (להלן:"המשיב") להפקיד ערובה להבטחת תשלום הוצאותיה, כתנאי להמשך בירור ההליכים (להלן: "הבקשה").
לאחר עיון בבקשה, בתגובה לבקשה בתשובה לתגובה ובכל יתר המסמכים המצויים בתיק בית הדין מצאתי כי דין הבקשה להידחות. להלן אפרט את הנימוקים להחלטתי.
המשיב הגיש כנגד המבקשת תביעה ע"ס כ-402,000 ₪ בגין יחסי עבודה שהתקיימו, לכאורה, בין הצדדים בין השנים 2005-2013 וסיומם. במסגרת התביעה נתבעו, בין היתר, פיצויי פיטורים, תמורת הודעה מוקדמת, פדיון חופשה, דמי הבראה וגמול שעות נוספות.
המבקשת אשר מכחישה נמרצות את כל טענות כתב התביעה טוענת, בין היתר, כי בין הצדדים לא התקיימו יחסי עבודה בשנים הרלבנטיות וכי המשיב לא היה עובד שכיר, אלא קבלן עצמאי בפעילות מינורית, וגם זאת לסירוגין בתקופות שבהם התקיימו קשרים בין הצדדים.
טענות הצדדים
עיקר טענות המבקשת הן כדלקמן:
בין הצדדים לא התקיימו יחסי עובד ומעביד אלא יחסי שותפות עסקית, אותה הפר המשיב בשיטתיות. המבקשת אף הגישה כנגד המשיב תביעה בבית המשפט השלום ברמלה בגין כספים שעודנו חייב לה, כביכול.
מדובר בתביעת סרק חסרת עילה וחסרת בסיס, אשר הוגשה בחוסר תום לב. המבקשת צרפה לבקשה הסכם שכירות אשר נחתם לכאורה בין הצדדים, להוכחת השכרת נכס ע"י המבקשת למשיב לצורך ביצוע עבודתו כקבלן עצמאי. למבקשת ראיות מוצקות לביסוס טענות ההגנה.
המשיב, תושב הרשות הפלשתינאית (להלן: "הרשות") היה בעבר מנוע כניסה לישראל מטעמים ביטחוניים, במשך למעלה משנה וחצי. מטעם זה כשלעצמו יש מקום לחייבו בהפקדת ערובה. בנוסף, בתקופת מניעתו הביטחונית לא יכול היה התובע להיכנס לישראל כלל ומשכך ממילא לא התקיימו בתקופה זו יחסי עבודה בין הצדדים.
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
