חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

סע"ש - 21441-09-16

: | גרסת הדפסה
סע"ש
בית דין ארצי לעבודה
21441-09-16
5.10.2016
בפני השופטת:
מיכל נעים דיבנר

- נגד -
המבקשים:
1. אייל זלץ
2. חביב כהן
3. משה אלקובי

המשיבות:
1. חברת נמל חיפה בע"מ
2. הסתדרות העובדים הכללית החדשה

החלטה

 

1.המבקשים הגישו בקשה לסעדים זמניים, בה ביקשו להורות למשיבה 1 לשחרר את המבקש 1 מתפקידו על מנת שיוכל לעסוק בפעילות ארגונית במשרה מלאה ותוך תשלום מלוא שכרו. מלכתחילה היתה הבקשה מונחת על בסיס רעוע, שכן למרות שהתבקש בה צו עשה זמני, לא פורט בה ולו שמץ של בסיס משפטי למתן צו כאמור, שהוא חריג שבחריגים.

2.בהחלטה מיום 11.9.16 נדרשו המבקשים להבהיר, בין היתר, מהם הסעדים כנגד המשיבה 2 ומהו הבסיס לבקשה לצו עשה זמני. המבקשים הבהירו כי המשיבה 2 צורפה להליך לפי דרישת המשיבה 1 במגעים שקדמו להגשת התובענה. באשר לבסיס המשפטי לבקשה לצו עשה זמני, טענו המבקשים לראשונה טענות שונות, תוך התבססות, בעיקר, על פסיקה הנוגעת לצווים זמניים בפיטורי עובדים, שאין בינה לבין הבקשה דנן, דבר.

3.הבקשה לסעדים זמניים נקבע לדיון במעמד הצדדים ולאחר שהמבקשים התנגדו בתוקף למתן ארכה להגשת תגובת המשיבה 1, כפי שזו ביקשה, הגישו בקשה לדחיית מועד הדיון, שכן המשיבה 2 שכלל לא היתה מודעת לנושאים הנדונים בבקשה, ביקשה שהות לבחון את עמדתה.

4.בהחלטה מיום 22.9.16 נתבקשה עמדתה הצדדים ביחס למחיקת הבקשה ללא צו להוצאות, נוכח העובדה שהתערבות המשיבה 2 בשלב זה, מן הסתם תחייב תיקון הבקשה, אם בכלל ידרש בה דיון. המשיבות לא התנגדו לאמור ואילו המבקשים דווקא ביקשו להותיר את ההליך תלוי ועומד "על מנת לאפשר לצדדים למצות את הדיאלוג המתנהל ביניהם".

5.קשה שלא להביע מורת רוח מהתנהלות המבקשים. כעולה ממסמך שצורף לבקשה, עוד לפני הגשת התובענה, כאשר פנו המבקשים למשיבה 1 בדרישה, ביקשה זו לדעת מה עמדת המשיבה 2, אך משום מה למבקשים אצה רצה הדרך להגיש הבקשה לבית הדין, מבלי לקבל את עמדת המשיבה 2 או לערב אותה בעניין. בנוסף, הנימוק שמסרו המבקשים להותרת הבקשה תלויה ועומדת, לאו נימוק הוא. הצדדים יכולים למצות את המגעים ביניהם גם ללא הליך תלוי ועומד, במיוחד בנסיבות בהן המבקשים לא טרחו כלל לייצר מגעים בין המשיבות לפני הגשת התובענה (בשונה ממצב בו הדברות עלתה על שרטון ונדרש סיוע של בית הדין לקיום המגעים).

6.בנסיבות האמורות לעיל, אינני רואה עוד טעם בקיומה של הבקשה לסעדים זמניים, שכן ראוי שהצדדים ימצו את ההדברות ביניהם ולאחריה, ככל שימצאו לנכון, יגישו בקשה בהתאם לנסיבות הנכונות למועד הגשתה.

7.לאור זאת הבקשה לסעדים זמניים נמחקת. משכך הוחלט לפני קיום דיון ולפני הגשת תגובות הצדדים – אין צו להוצאות.

8.על התובעים להודיע בתוך 30 ימים האם יש להורות על הגשת כתבי הגנה בתיק. לא תמסר הודעת התובעים במועד – תמחק התביעה מחמת חוסר מעש, ללא התראה נוספת.

9.עיון.

 

ניתנה היום, ג' תשרי תשע"ז, 05 אוקטובר 2016, בהעדר הצדדים ותישלח אליהם.

Picture 1 התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>