סע"ש 21190-09-14, צ"ו 25222-04-14

: | גרסת הדפסה
צ"ו, סע"ש
בית דין אזורי לעבודה באר שבע
21190-09-14,25222-04-14
14.4.2016
בפני שופט:
יוחנן כהן

- נגד -
התובע:
ערן ישעיהו אלמגור
עו"ד יואב אלמגור
הנתבעת:
אוניברסיטת בן גוריון
עו"ד רובין - שמואלביץ
החלטה

  1. לפני בית הדין בקשת התובע להורות כי שתי הקלטות אשר ביצע התובע וגילה על דבר קיומם במסגרת תצהיר גילוי מסמכים מטעמו (להלן: "ההקלטות"), יימסרו לעיון הנתבעת רק לאחר הגשת תצהירי עדות ראשית מטעמה; ותגובת הנתבעת המתנגדת לה.

  2. לאחר שעיינתי בבקשת התובע ותגובת הנתבעת ושקלתי את טענות הצדדים, שוכנעתי כי יש מקום להעתר לבקשה. שכן התביעה דנן עוסקת בסוגיה רגישה שבמסגרתה נשקלת גם מהימנות הצדדים באשר לשאלה בדבר שיקולים עניינים או שיקולים זרים הקשורים לסיום עבודת התובע - וזו השאלה המהותית שבמחלוקת בהליך זה.

  3. על כן ומשיש בהפיכת סדרי הראיות בכדי לבחון ולשפוך אור בשאלת המהימנות וגרסת הנתבעת, ולו במעט, ובכך לתרום לחקר האמת שהוא נר לרגלי בית הדין, מצאנו כי יש מקום לאפשר את הגשת ההקלטות לאחר הגשת תצהירי הנתבעת.

  4. ממילא לנתבעת לא אמורה להיות כל הפתעה בחשיפת ההקלטות בשלב כזה או אחר, שכן תוכן השיחות המוקלטות הם בידיעתה, ולא תהא בכך כל פגיעה אחרת.

  5. חיזוק לכך שיש מקום לאפשר ולקבל את בקשת התובע ניתן למצוא, על אותו הגיון, גם בסיפא לתקנה 158(א)(1) לתקנות סדר הדין האזרחי. תקנה זו מעניקה שיקול הדעת לבית המשפט ובכלל זה לבית הדין להבאת ראיות הזמה על ידי התובע ולפיה "...בית הדין רשאי, לפי שיקול דעתו, להרשות לתובע להביא ראיות מפריכות" וזאת לאחר סיום הבאת הראיות על ידי הצדדים (ר' גם תקנה 51 לתקנות בית הדין לעבודה (סדרי דין) תשנ"ב-1991). על אותו המשקל, בית הדין מוצא לנכון לאפשר לתובע במקרה דנן להביא את ההקלטות לאחר הגשת תצהירי הנתבעת.

  6. נוכח כל האמור ובהתחשב במכלול השיקולים, אנו קובעים כי ההקלטות יוגשו כמבוקש לאחר הגשת תצהירי הנתבעת בהליך.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>