חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

סע"ש 2015-05-15

: | גרסת הדפסה
סע"ש
בית דין אזורי לעבודה חיפה
2015-05-15
11.12.2016
בפני השופטת:
איריס רש

- נגד -
תובע:
זידאן נאדר
עו"ד טארק זידאן
נתבעת:
ג. כדורי ובניו עבודות מתכת בע"מ
עו"ד אורנה אלדר מזרחי
פסק דין

 

1.לפנינו תביעה לתשלום הפרש פיצויי פיטורים, תמורת הודעה מוקדמת ודמי מחלה. יצוין כי בתחילה הוגשה תביעה על סך של 129,319 ₪ שכללה רכיבים נוספים בגין דמי נסיעות, פדיון חופשה, דמי הבראה, ביגוד ודמי חגים. במסגרת הדיון המוקדם התובע ויתר על הרכיבים הנוספים והמחלוקת הצטמצמה לשלושת הרכיבים הבאים: הפרש פיצויי פיטורים, תמורת הודעה מוקדמת ודמי מחלה וסכום התביעה הועמד בהתאמה על סך של 30,659 ₪.

 

2.מטעם התובע הוגש תצהיר עדות ראשית של התובע בעצמו ומטעם הנתבעת הוגשו תצהירי עדות ראשית מטעם מר גדעון כדורי, בעלים ומנהל הנתבעת ומטעמו של מר דוד קלנר ששמש כמנהל עבודה בנתבעת במועד סיום עבודת התובע.

כל המצהירים נחקרו בפנינו בחקירות נגדיות ובתום פרשת הראיות, ב"כ הצדדים סיכמו טענותיהם בעל-פה.

 

ואלו העובדות הרלוונטיות:

 

3.הנתבעת היא קבלן עבודות מתכת ובמסגרת זו עיקר עבודתה בביצוע עבודות בחיפה כימיקלים. בתקופה הרלוונטית לתביעה, הנתבעת עבדה רק בחיפה כימיקלים.

 

4.התובע עבד כפועל בנתבעת מחודש יולי 2002 ועד לחודש אוגוסט 2014. בחודשים מאי 2011 ועד לחודש נובמבר 2011 נקטו עובדי חיפה כימיקלים בשביתה ובין היתר, מנעו את עבודת הנתבעת בחצריה. כפועל יוצא, ומשעה שלנתבעת לא היתה עבודה אחרת, התובע הוצא לחופשה ללא תשלום. אין מחלוקת כי התובע לא עבד בנתבעת מתחילת חודש מאי 2011 ועד לאמצע חודש דצמבר 2011. עם זאת, הצדדים חלוקים בשאלה, האם בתקופה זו התובע יצא לחופשה ללא תשלום כטענתו, או שמא יחסי העבודה בין הצדדים הסתיימו והתובע עבד במקום עבודה אחר, כטענת הנתבעת. נדון בסוגיה זו בהרחבה במסגרת הדיון בשאלת זכאות התובע להשלמת פיצויי פיטורים כמפורט בהמשך פסק הדין.

 

5.אין מחלוקת שבחודש דצמבר 2011 התובע קיבל פיצויי פיטורים בסך 20,692 ₪ מקופת פיצויים מרכזית המנוהלת על ידי פסגות קופות גמל ופנסיה בע"מ. כך גם, בחודש ינואר 2012, התובע קיבל מהנתבעת המחאה בסך של 5,000 ₪ בגין הפרש פיצויי פיטורים.

 

6.התובע הועסק על בסיס שעתי, לפי היקף משרה המשתנה מידי חודש בחודשו, כאשר השכר השעתי האחרון עמד על 32 ₪ לשעה.

 

7.התובע קיבל מכתב פיטורים ביום 5.8.2014 ולפיו עבודתו בנתבעת תסתיים ביום 23.8.2014. בפועל, עבודת התובע הסתיימה באותו החודש, כאשר מועד סיום העבודה שנוי במחלוקת.

8.עם סיום עבודתו, בחודש ספטמבר 2014 שוחררו לתובע כספי פיצויי הפיטורים שנצברו לזכותו בקופת "הראל".

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>