סע"ש
בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו
|
16500-01-16
23/05/2016
|
בפני השופטת:
יפית זלמנוביץ גיסין
|
- נגד - |
התובע:
נסים זו ארץ עו"ד יעקב אנטוורג
|
הנתבעת:
אלומות חולון בעמ עו"ד אורלי לייבו
|
החלטה |
בפני בקשה לחייב את הנתבעת לגלות לתובע מסמכים.
1.התובע העביר לנתבעת תצהיר גילוי מסמכים במסגרתו גילה את רשימת הלקוחות שלטענתו גויסו על ידו והפכו ללקוחות הנתבעת בזכות פועלו של התובע כמקדם מכירות בתקופת עבודתו אצל הנתבעת.
2.התובע עומד על קבלת דוחות מכירה לפיהם מכרה לאותם לקוחות עובר לתחילת עבודתו של התובע אצל הנתבעת, קרי עובר לחודש נובמבר 2007; דוחות מכירה לאותם לקוחות החל מתחילת עבודתו של התובע אצל הנתבעת ועד להתפטרותו ודוחות מכירה ללקוחות אשר עבורם שולמו לתובע פרמיות בגין מכירות ללקוחות.
3.טרם אבחן בקשת התובע לגופו של ענין, להלן הרקע לבקשה.
3.1התובע הועסק אצל הנתבעת כמקדם מכירות מנובמבר 2007 ועד אוקטובר 2010.
3.2לטענת התובע הוא "עוסק בשיווק והפצה של לחמים ודברים מאפה למוסדות, מטבחים וקייטרינג. התובע החל עיסוק זה בשנות ה-80 במאפיית אחדות.... כאמור נמכרה אחדות לאנג'ל והתובע עבר והועסק במקדם מכירות על ידי מאפיות אחרות" (ס' 10 לכתב התביעה).
3.3עם השנים רכש התובע, כטענתו, חוג לקוחות נאמן אשר נדד ועבר עמו לכל מאפיה בה שמש כמקדם מכירות (ר' סעיפים 11-12 לכתב התביעה).
3.4בהסכם ההתקשרות עם הנתבעת מחודש אוקטובר 2007 (נספח "א" לכתב התביעה) סוכם, כי התובע יהיה זכאי לשכר ותמריץ מתוך המכירות אשר הוא הגורם היעיל ביצירתם. בששת חודשי ההעסקה הראשונים עמד התמריץ על 2%, בששת חודשי ההעסקה השנים 1.5% ולאחר שנת העסקה 1%.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת