- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
וויציאן פאואינאוי נ' דוד אוביץ ז"ל
|
סע"ש בית דין אזורי לעבודה באר שבע |
12131-01-15
7.9.2017 |
|
בפני שופט: יוחנן כהן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
התובע: וויציאן פאואינאוי עו"ד מוטי דזנה |
הנתבע: דוד אוביץ ז"ל באמצעות רו"ח גבי חביביאן - בתפקידו כמנהל מיוחד עו"ד שבתאי מיכאלי |
| פסק דין | |
1.פסק דין זה עניינו בתביעה שהגיש מר וויציאן פאואינאוי (להלן: "התובע") מהגר עבודה מתאילנד, נגד מעסיקו לשעבר מר דוד אוביץ ז"ל (להלן: "הנתבע"), שבמסגרתה ביקש לחייב את הנתבע בתשלום פיצויי פיטורים בסך 19,473 ₪, פדיון חופשה שנתית בסך 9,318 ₪, גמול שעות עבודה נוספות בסך 100,000 ₪, דמי הבראה בסך 5,578 ₪, מענק שנתי בסך 13,250 ₪, תוספת ותק בסך 2,187 ₪, הפרשות לקרן פנסיה בסך 15,202 ₪, פיצוי בגין אי מתן הודעה לעובד בסך 5,000 ₪, פיצוי בגין היעדר חוזה עבודה בניגוד לחוק עובדים זרים בסך 5,000 ₪ ופיצוי בגין אי המצאת תלושי שכר לפי חוק הגנת השכר בסך 5,000 ₪; ובסך הכל הועמד סכום התביעה על סך 200,948 ₪.
לטענת הנתבע, שולם לתובע עבור זכויותיו באופן שוטף ולפיכך דין התביעה להידחות. בנוסף, הגיש הנתבע תביעה שכנגד במסגרתה עתר לתשלום בגין הנזקים שנגרמו לו לטענתו, לאור סיום עבודתו של התובע.
2.ואלו העובדות הרלוונטיות, כפי שהן עולות מכתבי הטענות, כמו גם מעדויות הצדדים והמסמכים אשר צורפו לתיק:
א.התובע הוא אזרח תאילנד אשר עבד אצל הנתבע החל מנובמבר 2007 ועד מרץ 2013.
ב.הנתבע הוא אחד השותפים בשותפות (בלתי רשומה) משק ד.ע.ר בניהול מיוחד, אשר הוקמה ב-1979 (להלן: "השותפות"), הפועלת במושב עמיעוז ועוסקת בגידולים חקלאיים ובפרט גידול פלפלים ועגבניות (להלן: "המשק").
ג.על הצדדים חל צו ההרחבה בענף החקלאות.
ד.המשק נכנס להליכי פשיטת רגל וביום 1/3/2009 הורה בית המשפט המחוזי בבאר שבע (תיק פש"ר 5136/09) על מתן צו לעיכוב כל ההליכים כנגד השותפים בשותפות, למשך 60 יום וזאת בהתאם להוראות סעיף 22א לפקודת פשיטת הרגל [נוסח חדש] התש"מ – 1980.
ביום 30/4/2009 הורה בית המשפט המחוזי על הארכת תוקף הצווים ב-60 יום נוספים והמשך ההליכים היה בהחלטות בית המשפט מהתאריכים 29/6/2009 ו-4/2/2010, אז הורה בית המשפט המחוזי על הארכת תוקף הצווים שניתנו על ידו ובכללם צו עיכוב ההליכים, באופן שיעמדו בתוקפם עד שיורה אחרת.
בעקבות החלטת בית המשפט המחוזי מיום 27/5/2009 (בש"א 3784/09) זימן הנאמן את נושיהם של החייבים לאסיפת נושים על מנת להציג בפניהם הצעה להסדר פשרה מכוח סעיף 19א לפקודת פשיטת הרגל.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
