סלטעים ש.מ.ר בע"מ נ' כפיר
|
ת"ט בית משפט השלום תל אביב - יפו |
34422-10-10
17.3.2011 |
|
בפני : יוחנן גבאי |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: אהוד כפיר |
: סלטעים ש.מ.ר בע"מ |
| החלטה | |
החלטה
בפני בקשה לתיקון פרוטוקול הדיון מיום 23.2.11.
לאחר שעיינתי בטענות הצדדים, החלטתי לדחות את הבקשה.
הלכה פסוקה היא, כי "מובן מאליו שאין חובה על שופט, המנהל את פרוטוקול הדיון, לרשום מילה במילה ... מספיק אם הרישום משקף בצורה מרוכזת ותמציתית את עיקרי הדברים שנאמרו" (ע"א 33,435/77 אייר טרמו בע"מ ואח' נ' אתרים בחוף תל אביב יפו בע"מ, פ"ד ל(1) 547, 551; ראו גם א' גורן, סוגיות בסדר דין אזרחי (מהדורה 8 - 2005) 289). חזקה על בית-המשפט כמי שמנהל את המשפט ואחראי על רישום הפרוטוקול, כי ידאג לשקף בו את הדיון כהווייתו מבלי שיישמט ממנו דבר "הנוגע למשפט", או העשוי להשפיע על תוצאתו (ראו: ע"פ 862/81 יעקב בוטבקה נ' מדינת ישראל, פ"ד לו(1) 586; ע"פ 220/83 דוד מרום נ' מדינת ישראל, פ"ד לז(2) 803; רע"פ 2415/91 אליהו שמעוני נגד מדינת ישראל (לא פורסם)). הפרוטוקול הוא הקובע, ואין כוחו של תצהיר, מפי אדם שנוכח באולם, יפה לסתור פרוטוקול שהשופט שרשם אותו מעיד עליו בי הוא משקף דברים כהווייתם (ע"א 388/63 קולבינגר נ' רענני, פ"ד יז 3002 , 3006 ). אין השופט חייב לנמק את החלטתו שלא לתקן את הפרוטוקול (המ' 151/56 פרלמוטר נ' בזוזה, פ"ד י' 1455).
במקרה דנן, פרוטוקול הדיון משקף נכונה את עיקרי הדברים הנוגעים לעניין הנדון. אך, כאמור בתגובת המשיבה המבקש אמר שהשיקים נשוא תיק זה הם עבור סחורה שקיבל בתשובה לשאלת בית המשפט בסיום החקירה החוזרת. בכפוף לכך, הבקשה נדחית.
המבקש יישא בהוצאות הדיון בבקשה וישלם למשיבה סך של 5,000 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כדין.
ניתן היום, י"א אדר ב תשע"א, 17 מרץ 2011, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|