חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

סלאח ואח' נ' הריס ואח'

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום תל אביב - יפו
36983-08-10
9.6.2013
בפני :
ירון בשן

- נגד -
:
1. עזבון המנוח ראפת סלאח ז"ל
2. ראיד סאלח
3. נרווא סארא
4. מוחמד סלאח
5. מונה בדראן
6. מנאל סלאח
7. מלחי סבאח
8. רוחי סלאח

:
1. יונתן הריס
2. ש. שלמה חברה לביטוח בע"מ
3. שומרה חברה לביטוח בע"מ
4. מאור אדרי

החלטה

החלטה

התובעים הגישו בקשות הבהרה להצעת בית-המשפט.

התביעה מעוררת שאלות עובדתיות ומשפטיות רבות אשר בוודאי שלא הוכרעו במסגרת עסקת הטיעון – ולו מפני שההכרעות הנחוצות להליך האזרחי נוגעות גם לעניינים שכלל לא עמדו לבירור בהליך הפלילי. שאלה מרכזית כזו היא שאלת הדין החל על האירוע – חוק פלת"ד או פקודת הנזיקין – וכנגזת בתוך שתי החלופות, חלוקת הסיכונים בין הנתבעים השונים.

בעקבות הגשת תחשיבי הנזק בחן בית-המשפט את העובדות שהציגו לו הצדדים והעריך שני פרמטרים: גובה הפיצוי המגיע לעזבון (שיתחלק בין התובעים השונים בהתאם לחלקיהם בעזבון) וחלוקת הסיכונים בין הנתבעים. יוזכר ששני הפרמטרים מושפעים מהשאלה האם חל האירוע חוק פלת"ד או חלה פקודת הנזיקין.

בית-המשפט לא התיימר לחרוץ דין בטרם שמע ראיות ולכן ממילא הצעתו אינה שקולה לקביעה שחל דין מסויים, או שבפיצוי צריך לשאת נתבע מסויים. ההצעה היא שקלול של כל החלופות תוך חלוקה של סכום כולל בין הנתבעים. בשלב זה משקפת ההצעה את חלוקת הסיכונים והסיכויים כפי שהעריכם בית-המשפט, דהיינו, מהו סך נזקי העזבון (כשקלול של שתי שיטות חישוב שונות) והצעה כיצד יש לחלק את הפיצוי בין הנתבעים (כשקלול של סיכוניהם עפ"י שתי הוראות דין שונות). הכוונה היתה שסך משותף זה יתחלק בין כלל התובעים כחלקם בעזבון.

אין דרך להביא לידי ביטוי בהצעה כזאת את חוסר הסימטריה בין שתי התביעות (שאינן מול אותם נתבעים). יתכן שאם בסופו של ההליך ימצא שהחבים בפיצוי התובעים נתבעו רק ע"י מקצתם, תתקבל תביעה אחת ותדחה האחרת.

הצדדים ישקלו צעדיהם, ינהלו מו"מ (זה עם זה ולא עם בית המשפט) ויודיעו כל הודעה נחוצה.

ניתנה היום, א' תמוז תשע"ג, 09 יוני 2013, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>