- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
אסתר פדידה נ' היי סיסטם ריהוט משרדי בע"מ
|
ס"ע בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו |
61395-06-16
13.4.2017 |
|
בפני הרשם: אלעד שביון |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
התובעת: אסתר פדידה עו"ד יעל פורת-קוצר |
הנתבעת: היי סיסטם ריהוט משרדי בע"מ עו"ד דנה אלוש |
| החלטה | |
מתן חשבונות:
1.ביום 28.6.16 הגישה התובעת תביעה כספית לתשלום זכויות עבודה שונות ובכלל זאת לתמורת הודעה מוקדמת והפרשי שכר וכן עתרה למתן חשבונות. במסגרת התביעה למתן חשבונות, התבקש ביה"ד להורות לנתבעת ליתן לתובעת את מלוא נתוני המכירה והגביה של הפרוייקטים עליהם עבדה התובעת, לרבות לאחר סיום העבודה.
2.בתאריך 23.11.16 הגישה הנתבעת כתב הגנה במסגרתו טענה, בין היתר, כי עפ"י הסכם ההעסקה, התובעת אמורה הייתה לקבל 1.2% ברוטו מסך הגבייה שאותה ביצעה ולא מסך המכירות (סעיף 34 לכתב ההגנה), מעבר לתשלומים אשר התקבלו בתקופת העסקתה של התובעת, לא התקבלו עוד תשלומים מלקוחות איתם התקשרה התובעת (סעיף 40 לכתב ההגנה), סגירת כלל העסקאות עליהם טרם התקבלו עמלות נעשתה על ידי מנהל הנתבעת או עובדים אחרים בנתבעת (סעיף 42 לכתב ההגנה) וכי התובעת בעצמה צרפה נתונים עבור עמלות גבייה אותם ביצעה והיא הייתה אחראית על גביית התשלומים מהלקוחות (סעיף 43 לכתב ההגנה).
3.בדיון קדם המשפט שנערך ביום 19.3.17 ציינה התובעת, כי היא עומדת על התביעה למתן חשבונות. בתגובה ציינה הנתבעת, כי הליך גילוי המסמכים הסתיים ואין מקום לקבלת בקשות בשלב זה.
4.תקנה 46(א) לתקנות בית הדין לעבודה (סדרי דין), התשנ"ב-1991 קובעת, כי:
"בית הדין או הרשם רשאי ליתן צו למסירת פרטים נוספים ולבקשת בעל דין אף לגילוי או לעיון במסמכים, אם היה סבור שיש צורך בכך כדי לאפשר דיון יעיל או כדי לחסוך בהוצאות".
5.הוראת תקנה 46(א) נועדה להבטיח "משחק בקלפים פתוחים" והבטחת יעילות הדיון. "נקודת המוצא" היא "גילוי מרבי ורחב ככל האפשר של המידע הרלוונטי למחלוקת" [בג"ץ 844/06 אוניברסיטת חיפה נ' פרופ' אברהם עוז [פורסם בנבו] (14.5.08)]. גם ביה"ד הארצי לעבודה עמד על כך וציין: "ככלל, יש להבטיח גילוי רחב ככל האפשר של המידע הרלוונטי למחלוקת" [ע"ע (ארצי) 482/05 שלומי משיח – בנק לאומי לישראל בע"מ [פורסם בנבו] (22.12.05)] ואף ציין: "חובת הגילוי היא ממטרות העל של ההליך השיפוטי 'להוציא כאור משפט'" [ע"ע (ארצי) 1185/04 אוניברסיטת בר אילן – ד"ר צמח קיסר [פורסם בנבו] (24.3.05)].
6.פרשנותה של התקנה נסמכת על לשונה ועל רוחה ובכללם הצורך לאפשר "דיון יעיל". עוד כפופה פרשנותה של התקנה למידת הרלוונטיות של המסמך המבוקש לצורך הכרעה בשאלות שבמחלוקת [ע"ע (ארצי) 129/06 טמבור בע"מ – אברהם אלון ואח' [פורסם בנבו] (7.5.06)]. בעניין זה קבע בית הדין הארצי בעניין אבנצ'יק [ע"ע 494/06 מדינת ישראל - נציבות המים – קלרק אבנצ'יק [פורסם בנבו] (28.3.2007)] כי למבחן הרלבנטיות שני היבטים: ההיבט הצר (או תנאי הסף) וההיבט הרחב. ההיבט הצר (או תנאי הסף) – במסגרתו בוחן בית הדין אם קיימת זיקה ממשית בפועל בין הטענות שבבסיס הבקשה לגילוי מסמכים לבין טענותיו של המבקש בהליך העיקרי. ההיבט הרחב - במסגרתו על בית הדין להידרש לאינטרס הגילוי ומשקלו וכן להשלכותיו של גילוי המידע המבוקש או חסיונו, גם על הציבור ועל צדדים שלישיים.
7.חרף חשיבות הליכי הגילוי והעיון לשם הנעת גלגלי הצדק, אין המדובר בזכות מוחלטת. ככל זכות דיונית או מהותית, גם זכות זו צריכה להיבחן באמצעות מלאכה שיפוטית של איזונים, אל מול ערכים ואינטרסים אחרים ובהתייחס לנסיבות המקרה (בג"ץ אברהם עוז). מלאכת האיזון נעשית על פי אמת המידה של מידתיות, כאשר שלבי הבדיקה משליכים זה על זה, היינו ככל שהמסמך המבוקש רלוונטי יותר למחלוקות וחיוני יותר לצורך גילוי האמת ייתכן שהאינטרס לגלותו יגבר על אינטרסים אחרים מעורבים ולהיפך (ע"ע (ארצי) 22749-09-10 טבע תעשיות פרמצבטיות בע"מ נ' עיזבון המנוחה טלי אורן בלזר ז"ל (27.1.11)).
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
