חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ס"ע 53913-02-16 DANIEL TAWELDI נ' אל-שי סופר קלין בע"מ

: | גרסת הדפסה
ס"ע
בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו
53913-02-16
8.9.2016
בפני הרשמת:
קארין ליבר-לוין

- נגד -
התובע:
DANIEL TAWELDI
עו"ד בר חוה
הנתבעת:
אל-שי סופר קלין בע"מ
עו"ד סיניגר
החלטה

 

  1. לפני בקשת התובע כי יינתן צו שיפוטי כנגד המחזיקה המורה לה להגיש את הסכם ההתקשרות בינה לבין הנתבעת. בכתב התביעה טוען התובע כי עבד בנתבעת כעובד ניקיון וכי צו ההרחבה בענף הניקיון חל עליו.

     

  2. בכתב ההגנה הנתבעת מכחישה את חלות צו ההרחבה בענף הניקיון וטוענת כי עיקר עיסוקה אינו בניקיון וכי התובע הועסק כעובד כללי בספא במלון דיויד אינטרקונטיננטל בתל אביב שבו מבפקת הנתבעת, בין היתר, שירותי משק. יצוין כי המחזיקה היא החברה המחזיקה במלון דיויד אינטרקונטיננטל.

     

  3. בתגובה לבקשה ציינה הנתבעת כי אין בידיה הסכם התקשרות עם המחזיקה. יחד עם מסרה כי אינה מתנגדת למתן הצו להמצאת ההסכם ככל שהוא נמצא בידי המחזיקה בכפוף להשחרת סעיפי התמורה לרבות תעריפים שכן מדובר במידע סודי-מסחרי ואין טענה בעניין זה בכתב התביעה.

     

  4. בתשובתו עמד התובע על גילוי כלל ההסכם לרבות סעיפי התמורה והפנה להחלטת כב' השופטת זלמנוביץ –גיסין בעניין דומה.

     

    המסגרת הנורמטיבית

  5. תקנה 46(א) לתקנות בית הדין לעבודה (סדרי דין), התשנ"ב – 1991 מסדירה את נושא הגילוי והעיון ומסמיכה את בית הדין או הרשם "ליתן צו למסירת פרטים נוספים, ולבקשת בעל דין אף לגילוי או לעיון במסמכים, אם היה סבור שיש צורך בכך כדי לאפשר דיון יעיל או כדי לחסוך בהוצאות".

     

  6. בהלכה הפסוקה נקבע העיקרון בעניין גילוי מסמכים - "...להרשות גילוי מסמכים הנחוצים כדי להגיע לחקר האמת, מתוך שמירה על איזון האינטרסים שבין בעלי הדין. המבחן המרכזי אם להתיר או לסרב את הגילוי הוא 'מבחן הרלבנטיות' ('מבחן הזיקה'), תוך שקילת מידת הפגיעה, האי נוחות וההכבדה על הצד המגלה ושל צדדים שלישיים" (ד"ר י. לובוצקי, "סדר הדין במשפט העבודה", הוצ' ניצן מהדורת 11, פרק 11 בעמ' 8).

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>