ס"ע
בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו
|
52609-03-12
04/01/2015
|
בפני השופטת:
שרון אלקיים
|
- נגד - |
תובע:
רחמנייב ויקטור
|
נתבעות:
1. בן - בטחון (1989) בע"מ ח.פ 511417156 2. שראל שירותים ואספקה לרפואה בע"מ ח.פ 511900805
|
פסק דין |
1.לפני תביעת התובע ויקטור רחמנייב (להלן: התובע) נגד חברת בן בטחון (1989) בע"מ (להלן: בן בטחון או הנתבעת 1) ונגד חברת שראל- שרותים ואספקה לרפואה בע"מ (להלן: חברת שראל או הנתבעת 2). לטענת התובע, השתיים היו מעסיקותיו במשותף.
התובע שהועסק כשומר, עותר בתביעתו לתשלום פיצויי פיטורים, פיצוי בגין פיטורים שלא כדין והודעה מוקדמת. כן מבקש התובע כי יפסקו לטובתו הרכיבים הסוציאליים הבאים: פיצוי בגין אי הפרשה לקרן הפנסיה, פיצוי בגין אי מתן הודעה לעובד, דמי חג, ימי אבל, הפרשי שכר, דמי הבראה, פדיון חופשה, פיצוי בגין הפרת חוק הגנה על עובדים (חשיפת עבירות ופגיעה בטוהר המידות או במינהל התקין), תשנ"ז-1997 ועוד.
2.עדים:
א.מטעם התובע העידו התובע עצמו; אשתו של התובע, הגב' אירנה רחמנייב (להלן: אירנה); וכן מר מרק סורקין (להלן: מרק); ומר איגור כץ (להלן: איגור) אשר עבדו עם התובע במועדים הרלוונטיים בחברת בן בטחון.
ב.מטעם הנתבעת 1 העידו מר אבי חולי (להלן: אבי) מפקח של בן בטחון בחברת שראל ; מר אלון בולדו (להלן: אלון) סמנכ"ל בן בטחון והאחראי על קשרי הלקוחות שלה; ומר מיקי ניסן (להלן: מיקי) מנהל בחברת בן ביטחון.
ג.מטעם הנתבעת 2 העידו מר דוד רוכמן (להלן: דוד) מנהל האחזקה ואבטחה פיזית בחברת שראל; הגב' מיכל קליין (להלן: מיכל) סמנכ"לית כספים של חברת שראל ואחראית על האבטחה והבטיחות בה; מר ציון כהן (להלן: ציון) מנהל המחסן של חברת שראל.
ד.אציין כי מטעם התובע הוגש תצהיר של מר אנטולי רוזנבלום אשר לא התייצב לדיון ולפיכך נמשך תצהירו מהתיק.
3.ואלה העובדות הרלבנטיות, כפי שהן עולות מכתבי הטענות, כמו גם מעדויות הצדדים והמסמכים אשר צורפו לעדותם:
א.חברת בן בטחון הינה חברה המספקת שירותי שמירה, וחלים עליה צווי ההרחבה בענף השמירה. בתקופת עבודתו הראשונה של התובע חל על הנתבעת צו ההרחבה מיום 25.9.73 אשר הרחיב את הוראות ההסכם הקיבוצי מיום 12.7.72 שמספרו 7019/72. צו זה פורסם בי"פ 1976 (להלן- צו ההרחבה הישן). אף בתקופת עבודתו השנייה עד ליום 21.6.09, חל על התובע צו הרחבה זה. לאחר מועד זה חל על התובע צו ההרחבה מיום 21.6.09 המרחיב את הוראות ההסכם הקיבוצי מיום 2.11.08 שמספרו 7041/08 ומבטל את תחולת הצו הקודם (להלן- צו ההרחבה החדש).
ב.חברת שראל הינה חברה פרטית העוסקת בין היתר בשיווק, מכירה, הפצה, ויצוא של תרופות וציוד רפואי (ס' 35 לכתב ההגנה).
ג.התובע הועסק בחברת בן ביטחון בין השנים 2005-2011 באופן לא רציף.
התובע הועסק בחודש 4/2005. לאחר מכן הועסק בין 2.8.05-25.1.06 (תקופה זו תכונה תקופת ההעסקה הראשונה).
לאחר הפסקה של למעלה משנה הועסק בין 17.3.07-23.5.07, אח"כ בחודש 10/07 ולבסוף מיום 1.2.08-4.4.11 (תקופה זו תכונה תקופת ההעסקה השנייה)
ד.במרבית תקופת העסקתו הוצב התובע לעבוד כשומר בחברת שראל, במסגרת שירותי שמיר שסיפקה לה בן בטחון.
ה.עבודתו של התובע פוקחה על ידי אבי מטעם חברת בן בטחון ועל ידי דוד מטעם חברת שראל (נספחים ב-ה לכתב התביעה).
ו.בחודש 11/10 נטען כלפי התובע כי במהלך עבודתו שבר רדיאטור ורדיו בעמדת השמירה ועל כן הוצא לחופשה כפויה. לאחר פניות התובע בכתב ובע"פ והתערבות אשתו של התובע אצל מיכל, ולאחר שהתובע רכש מכספו מכשירים חלופיים הושב התובע לעבודתו (נספח ב' לכתב התביעה).