חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

פסק דין 49526-07-12, 52605-06-13, 49553-07-12, 49537-07-12

: | גרסת הדפסה
ד"מ, ס"ע
בית דין אזורי לעבודה חיפה
49526-07-12, 52605-06-13, 49553-07-12, 49537-07-12
19.10.2014
בפני הרשמת:
דניה דרורי

- נגד -
תובעות:
1. אבו עסלה סמאהר
2. אבו סאלח ח'ולוד
3. אבו סאלח ופאא
4. ח'טיב פאדיה ע"י ב"כ: מר נימר מולא מההסתדרות החדשה – מרחב מרכז הגליל

נתבעות:
1. נ. קאסם ושות' חקלאות וכח אדם בע"מ
2. חוות השמפיניון בע"מ

עו"ד וסים אבו חיה
עו"ד גיא יפרל
פסק דין
 

פתח דבר

1.התובעות (להלן - העובדות), תושבות הישוב בית ג'אן, הועסקו בביצוע עבודות חקלאיות בקטיף פטריות בחווה חקלאית בישוב זרעית, וזאת במשך מספר שנים. השאלה המרכזית הדורשת הכרעה בהליך זה היא מי מבין הנתבעות, או שמא שתיהן, ראוי שתיחשב כמעסיקתן ומי מהן תחויב בתשלום זכויותיהן בסיום תקופת העבודה.

 

2.ראשיתם של ההליכים בפני בתביעות נפרדות שהגישו העובדות כנגד הנתבעת 1, קאסם ושות' חקלאות וכח אדם בע"מ (להלן – קאסם) וכנגד הנתבעת 2, חוות השמפיניון בע"מ (להלן - החווה) .

ביום 7.7.13 הורה נשיא בית הדין, כב' השופט כהן, על שמיעת התיקים במאוחד.

 

3.העובדות הצטרפו לבקשת החווה למחיקת התביעות כנגדה. ב"כ הסביר (פרוטוקול מיום 6.11.13) כי אין לו התנגדות למחיקת התביעה כנגד החווה בכל התיקים. בסיכומים מטעם התובעות נטען כי יש לראות בקאסם כמעסיקתם (סעיפים 3-7 לסיכומים מטעם העובדות).

 

תביעתה של התובעת 1, סמאהר אבו עסלה (להלן – סמאהר) בד"מ 49526-07-12 הוגשה ביום 1.8.12 כנגד שתי הנתבעות. כבר ביום 27.8.12 וטרם הוגשו כתבי הגנה ביקשה סמאהר כי התביעה כנגד החווה תידחה ללא צו להוצאות. בהחלטתי מיום 28.8.12 הוריתי על מחיקת התביעה כנגד החווה.

בהחלטתי מיום 6.11.13 הוריתי כי אף תביעתה של סמאהר, כמו יתר התביעות, תתברר כנגד שתי הנתבעות, וזאת מכיוון ההחלטה שהורתה על מחיקת התביעה כנגד החווה בתיק הנ"ל ניתנה טרם הורה נשיא בית הדין על איחוד הדיון בתביעות ומכיון שיש טעם בבירור הטענות כנגד שתי הנתבעות.

 

4.התובעת 4, ח'טיב פאדיה סאלח (להלן – פאדיה) הגישה עוד קודם להגשת תביעתה בהליך שלפני, תביעה בעילה זהה ועל יסוד אותן הנסיבות כנגד שתי הנתבעות כאן בדמ"ש 32100-01-12. בהליך שם ניתן פסק-דין המורה על דחיית התביעה כנגד החווה (בקשה מוסכמת על פאדיה והחווה) וזאת ביום 12.7.12. סיומו של אותו הליך בפסק-דין מיום 14.11.12 שהורה על מחיקת אותה התביעה אף נגד קאסם וזאת מטעמים של חוסר מעש מצד התובעת.

בהליך כאן העידה פאדיה כי ביקשה לוותר על התביעה כנגד החווה משום ש"הקבלן שלי הוא אשם ולא רוזה ויצחק (מבעלי החווה, ד.ד.). כל מה שאני מבקשת זה מחילמי (נציג קאסם, ד.ד.)" (פרו: 10; ש: 23-29).

 

5.בהליך לפני העידו העובדות לעצמן. מטעם קאסם העיד מר חילמי נפאע (להלן – חילמי). מטעם החווה העידה הגב' רוזה דוידיאן (להלן – רוזה).

 

רקע עובדתי

הרקע העובדתי הרלוונטי אותו אני קובעת על יסוד הראיות שהוצגו בפני והעדויות שנשמעו, הוא כדלקמן:

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה רכישת מנוי

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>