חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ס"ע 49393-01-14.09

: | גרסת הדפסה
ס"ע
בית דין אזורי לעבודה ירושלים
49393-01-14
9.12.2014
בפני הרשמת:
אפרת קוקה

- נגד -
התובע:
עידו חתוכה
עו"ד אלישע דיקמן
הנתבעת:
מודיעין אזרחי בע"מ
עו"ד תומר גרוסמן
החלטה

 

 

1.לפני בקשת התובע לתיקון כתב התביעה.

2.התובע הגיש לבית הדין ביום 24.1.2014 תביעה נגד הנתבעת, לתשלום פיצויי פיטורים, פיצויי הלנת פיצויי פיטורים והפרשה לגמל.

3.בד בבד עם הגשת התביעה, פנה התובע לבית הדין בבקשה לפיצול סעדים, במסגרתה ביקש מבית הדין להתיר לו להגיש בעתיד תביעה נוספת נגד הנתבעת, בגין סעדים נוספים שלא פורטו בבקשה. בקשתו של התובע נומקה בכך "שמסמכים מהותיים הדרושים לשם הוכחת זכאותו לזכויות סוציאליות נוספות הומצאו לו רק לפני ימים אחדים", במסגרת תביעה לגילוי מסמכים שניהל בבית הדין.

4.בהחלטת בית הדין מיום 10.7.2014, נדחתה בקשתו של התובע לפיצול סעדים, תוך שבית הדין ציין בהחלטתו כי הדרך הדיונית המתאימה לקבלת המסמכים הדרושים לתובע הינה במסגרת הליכי הגילוי והעיון במסמכים המוסדרים בתקנה 46 לתקנות בית הדין לעבודה (סדרי דין), התשנ"ב-1991, ובמידת הצורך, על ידי הגשת בקשה מתאימה לתיקון כתב התביעה.

5.נוכח דחיית הבקשה, פנה התובע לבית הדין ביום 28.9.2014 בבקשה לתיקון כתב התביעה, היא הבקשה שלפני.

6.בבקשתו טוען התובע, כי במועד הגשת התביעה בהליך זה, לא נמצאו ברשותו מסמכים מהותיים הנדרשים לכימות זכויותיו, לרבות הוראות המכרז למתן שירותי הנתבעת במוזיאון ישראל, שהתקבל לידיו רק בחודש יוני 2014. לטענת התובע, לאחר קבלת המסמכים התברר לו, כי קיימים הפרשי שכר להם הוא זכאי מכח חוזה לטובת צד שלישי, וכי הפרשים אלה הם בעלי השלכה גם על תחשיב יתר זכויותיו בתביעתו. התובע הוסיף וטען, כי לאור דחיית בקשתו לפיצול סעדים, קיימת הצדקה להתיר לו את תיקון כתב התביעה.

7.הנתבעת התנגדה לבקשה, תוך שטענה, כי דינה להידחות על יסוד הטעמים המפורטים בהחלטת בית הדין מיום 10.7.2014. הנתבעת הוסיפה, כי הבקשה הוגשה "באיחור ניכר", בשים לב לכך שבמועד הגשת התביעה היו בידי התובע המסמכים הדרושים לעריכת תביעתו. לחלופין ביקשה הנתבעת, כי ככל שבית הדין יעתר לבקשה, ישית על התובע הוצאות בגינה ובגין הצורך להגיש כתב הגנה מתוקן.

8.לאחר שקילת טיעוני הצדדים ועיון בכלל החומר שבתיק בית הדין, באתי לכלל מסקנה, כי דין הבקשה לתיקון כתב התביעה להתקבל. זאת, הואיל והתביעה מצוייה בשלבי בירור מקדמיים, על מנת שלא לחסום את דרכו של התובע מהגשת תביעה לזכויות מתחום משפט העבודה המגן, ועל מנת להעמיד להכרעת בית הדין את כלל הפלוגתאות בין הצדדים בכרך אחד.

9.לאור האמור, כתב התביעה המתוקן מתקבל לתיק. מזכירות בית הדין תבחן האם קיימים הפרשי אגרה לתשלום.

10.הנתבעת תגיש כתב הגנה מתוקן בתוך 30 יום.

11.דיון מוקדם בהליך יתקיים ביום 16.3.2015 בשעה 12:00. 

12.הוצאות הבקשה יובאו בכלל חשבון במסגרת פסיקת ההוצאות בסיום ההליך, בהתאם לתוצאתו.

 

ניתנה היום, י"ז כסלו תשע"ה, (09 דצמבר 2014), בהעדר הצדדים ותישלח אליהם.

 

Picture 1

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>