חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ס"ע 45732-03-16

: | גרסת הדפסה
ס"ע
בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו
45732-03-16
18.10.2016
בפני הרשמת:
קארין ליבר-לוין

- נגד -
התובעת:
hadgo lemlem
הנתבעת:
צלול ניקיון ואחזקה בע"מ
החלטה

  1. לפני בקשת התובע להורות לנתבעת לחשוף את הסכם ההתקשרות בין הנתבעת לבין גלי בריל תעשיות נעליים, במקום בו הוצבה התובעת במרבית תקופת עבודתה.

  2. הנתבעת בתגובתה מתנגדת לחשיפת ההסכם וטוענת כי המועד להגשת בקשות מקדמיות חלף, וגם לגופו של עניין לא ברורה הרלוונטיות של ההסכם שכן הנתבעת לוקחת אחריות מלאה על מלוא תקופת העסקתה של התובעת. כמו כן בגילוי עצמו יש פגיעה בפרטיות הנתבעת וכן בצדדים שלישיים.

  3. בתשובתה מפרטת התובעת כי הסיבה בגינה ביקשה את הסכם ההתקשרות רק במעמד הדיון היא שבכתב ההגנה נקטה הנתבעת לשון עמומה ממנה ניתן היה להבין כי אינה מכחישה את תחולת צו ההרחבה בענף הניקיון, אולם במעמד הדיון הצהירה לפרוטוקול כי היא סבורה שאינו חל עליה. לכן התבקש הסכם התתקשרות במעמד זה. באשר לרלוונטיות מפרטת התובעת כי לאור הכחשת תחולת צו ההרחבה בענף הניקיון, הרי שבחשיפת הסכם ההעסקה עם המקום בו עבדה התובעת מרבית התקופה, יש כדי לשפוך או על מהות ההתקשרות בין הנתבעת לבין המקום בו הוצבה התובעת ועבדה כעובדת ניקיון.

    המסגרת הנורמטיבית

  4. תקנה 46(א) לתקנות בית הדין לעבודה (סדרי דין), התשנ"ב – 1991 מסדירה את נושא הגילוי והעיון ומסמיכה את בית הדין או הרשם "ליתן צו למסירת פרטים נוספים, ולבקשת בעל דין אף לגילוי או לעיון במסמכים, אם היה סבור שיש צורך בכך כדי לאפשר דיון יעיל או כדי לחסוך בהוצאות".

  5. בהלכה הפסוקה נקבע העיקרון בעניין גילוי מסמכים - "...להרשות גילוי מסמכים הנחוצים כדי להגיע לחקר האמת, מתוך שמירה על איזון האינטרסים שבין בעלי הדין. המבחן המרכזי אם להתיר או לסרב את הגילוי הוא 'מבחן הרלבנטיות' ('מבחן הזיקה'), תוך שקילת מידת הפגיעה, האי נוחות וההכבדה על הצד המגלה ושל צדדים שלישיים" (ד"ר י. לובוצקי, "סדר הדין במשפט העבודה", הוצ' ניצן מהדורת 11, פרק 11 בעמ'  8).

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>