- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ס"ע 21205-03-10, דמ"ש 15-08 יוסף נ' גולדקנופף ואח'
|
דמ"ש, ס"ע בית דין אזורי לעבודה חיפה |
21205-03-10, 15-08
21.6.2015 |
|
בפני השופטת: אביטל רימון-קפלן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
התובע: מאיר יוסף עו"ד שלמה (נוני) עבאדי |
הנתבעים: 1. חיים גולדקנופף 2. אריה רובינשטיין 3. אגודת עזרת חיים חיפה עו"ד רוחמה ורצברגר (זק"ש) עו"ד דוד ברקוביץ |
| פסק דין | |
לפנינו תביעתו של התובע מר יוסף מאיר (להלן- התובע), לחיוב הנתבעים 1-3 ביחד ולחוד לשלם לו את זכויותיו בגין תקופת עבודתו בצרכניה שברחוב גאולה 28 בחיפה (להלן – הצרכניה) וסיומה.
יצוין בפתח הדברים, כי למרבה הצער, נציגת הציבור (מעסיקים) הגב' כרמלה גרודסקי ז"ל, אשר ישבה במותב בתיק זה, נפטרה. על כן ובהסכמת הצדדים, צורף למותב נציג ציבור (מעסיקים) אחר במקום נציגת הציבור שנפטרה.
העובדות
ואלו העובדות שביסוד המחלוקת נשוא תביעה זו:
1.הנתבעת 1 – עמותת "עזרה לחיים" (להלן תקרא – העמותה) היא עמותה רשומה שנרשמה ביום 4/6/81 ברשם העמותות.
כעולה מתעודת הרישום שהוצגה בפנינו מטרות העמותה הן: "להקים צרכניות עבור משפחות ברוכות ילדים ונזקקים. להקים קרנות וקופות גמ"ח עבור משפחות ברוכות ילדים ונזקקים. לקדם כל מטרה המכוונת להקלת המצוקה במשפחות ברוכות ילדים".
2.לא הוצגו בפנינו ראיות לגבי פעילויות בהן עסקה העמותה מתוך המטרות הנ"ל או צרכניות נוספות שהפעילה מעבר לצרכניה נשוא המחלוקת.
מכל מקום אין חולק כי במועדים הרלוונטיים לתביעה ובמועדים שקדמו לכך, הפעילות היחידה בה עסקה העמותה היתה הפעלת הצרכניה.
3.הנתבע 1 – חיים גולדקנופף (להלן יקרא – חיים), הינו חבר בעמותה והיה בין מייסדיה, וכך גם דודו של חיים, הנתבע 2 – אריה רובינשטיין (להלן יקרא – אריה) הינו חבר בעמותה והיה בין מייסדיה, כאשר במועדים הרלוונטיים לתביעה ואף קודם לכך שימש כיו"ר העמותה.
אין חולק כי בכל המועדים הרלוונטיים לתביעה זו, אריה היה בעל זכות החתימה בעמותה וכי קודם למועדים אלו גם חיים היה בעל זכות חתימה בעמותה. וכך גם אין חולק כי במועדים הרלוונטיים לתביעה ועוד קודם לכן חיים ניהל והפעיל בפועל את הצרכניה על כל הכרוך בכך, ובשלב מסוים אף קיבל שכר מהעמותה עבור פעילותו זו.
4.התובע הועסק בצרכניה כעובד כללי החל מיום 1/10/05 ועד ליום 1/10/07 מועד בו פוטר מעבודתו, ואין חולק כי התקבל לעבודה על ידי חיים ואף פוטר מעבודתו על ידי חיים (ראה מכתב פיטורים מיום 1/10/07 – נספח ב' לכתב התביעה המתוקן).
5.במועד קבלתו של התובע לעבודה, שכנה הצרכניה ברח' ברזילי בחיפה, אך בסמוך לאחר מכן (בתחילת שנת 2006) עברה למשכנה ברח' גאולה 28 בחיפה.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
