חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ס"ע 13339-11-16

: | גרסת הדפסה
ס"ע
בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו
13339-11-16
8.1.2017
בפני הרשמת:
תמר עציון פלץ

- נגד -
המבקשת/הנתבעת:
ש. א. אנטקוביץ השקעות בע"מ
עו"ד פלדה
המשיב/התובע:
צוהייב זיד
עו"ד יחיא נאשד
החלטה

 

  1. לפניי בקשה לחיוב המשיב (התובע), בהפקדת ערובה להבטחת הוצאותיה של המבקשת (הנתבעת), מכוח תקנה 116א לתקנות בית הדין לעבודה (סדרי דין), תשנ"ב- 1991 (להלן: התקנות).

  2. לטענת הנתבעת, יש לחייב את התובע בהפקדת ערובה להבטחת הוצאותיה מן הטעמים הבאים, בתמצית:

    • התביעה שהגיש התובע כנגד הנתבעת, על סך של 39,029 ₪, נעדרת עילה ומשוללת יסוד. יחסי העבודה בין הצדדים הסתיימו בעקבות חוסר תפקודו של הנתבע, התרשלותו המכוונת והתנהגותו האלימה במקום העבודה. התובע קיבל עם סיום עבודתו את כל הזכויות הסוציאליות המגיעות לו, ודין התביעה להידחות על הסף;

    • לא בכדי תוקנו התקנות והוספה תקנה 116א, המורה על חיוב תובע שאינו תושב ישראל ואינו אזרח מדינה שהיא צד לאמנת האג, בהפקדת ערובה להבטחת הוצאות הנתבע/ת. החריג לכלל, הוא אי חיוב התובע בהפרדת ערובה, וזאת רק אם הראה התובע ראשית ראיה להוכחת תביעתו או ליכולתה של הנתבעת להיפרע ממנו, או מטעמים מיוחדים שיירשמו;

    • במקרה זה לא מתקיים מי מהחריגים לכלל, ועל כן יש לחייב את התובע בהפקדת ערובה להבטחת הוצאותיה של הנתבעת, הוצאות אשר בסבירות גבוהה לא תוכל הנתבעת להיפרע מן התובע, בהיותו תושב שטחים, חסר כל רכוש ונכסים בישראל.

  3. התובע מתנגד לבקשה וטוען, כי כל מטרתה לחסום את דרכו לבית הדין, תוך שימוש לרעה בהליכי משפט. עצם היותו של בעל דין תושב הרשות הפלסטינית אינו מצדיק, כשלעצמו, את חיובו בהפקדת ערובה, וכל טענות הנתבעת באשר לסיכויי התביעה, כמו גם טענותיה במסגרת כתב ההגנה, הן כלליות, כוזבות, ודינן להידחות.

    כמו כן טוען התובע, כי עד כה לא נענתה פנייתו אל הנתבעת בדרישה לקבלת דוחות הנוכחות ומסמכים נוספים המעידים על אי תשלום מלוא זכויותיו, אך כבר מתלושי השכר שצורפו לכתב ההגנה עולה, כי לא הופרשו לזכותו כספים לקרן פנסיה ולפיצויים, לא שולם לו גמול בגין עבודה בשעות נוספות, התשלום ששולם לו בגין דמי נסיעות היה חלקי בלבד (9 ש" ליום) ועוד.

    בנסיבות אלה, עומד התובע בדרישת תקנה 116א להציג ראשית ראיה להוכחת התביעה ואף מעבר לכך.

    דיון והכרעה 

  4. לאחר שעיינתי בנימוקי הבקשה, התגובה, התשובה ובכל יתר המסמכים המצויים בתיק בית הדין, השתכנעתי כי דין הבקשה להידחות, מן הטעמים הבאים:

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>