נחום נ' איטח
|
ת"ק בית משפט לתביעות קטנות פתח תקווה |
5731-11-08
17.5.2010 |
|
בפני : נחום שטרנליכט |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: גד נחום |
: 1. אהרון איטח 2. עו"ד |
| פסק-דין | |
פסק דין
התובע טוען כי הנתבע ייצג אותו בעסקה לרכישת מקרקעין . בדיעבד התברר כי למוכרת לא היה היתר עסקה בכל הנוגע לרכישת המקרקעין על ידה וכי בשל כך בוטלה העסקה וכספי התמורה הושבו לו על ידי המוכרת. עתה עותר התובע לחיוב הנתבע בהשבת שכר הטרחה ששילם לנתבע וסכומים נוספים. התובע טוען כי הנתבע התרשל בייצוגו, כאשר הציג בפניו מצג ולפיו אין כל בעיה משפטית בנוגע לזכויות המוכרת במקרקעין . בדיעבד התברר כי בקשה להיתר עסקה בנוגע למקרקעין נדחתה על ידי המינהל האזרחי, וממילא לא יכלה המוכרת למכור זכות כלשהי לתובע, משום שרכישת הזכויות על ידה לא אושרה.
הוצג בפניי מכתב של מר דורון קדמי, ע . קמ"ט רישום מקרקעין במינהל האזרחי באיו"ש מיום 10.11.08. במכתב צויין כי ראש המינהל האזרחי החליט ביום 20.7.08 לדחות את הבקשה להיתר עסקה – המכתב מוגש ומסומן ת/1 (המזכירות תסרוק המוצג לתיק הממוחשב).
כשנשאל על כך הנתבע לא היה בפיו הסבר של ממש בעניין זה. הנתבע טוען כי בדיעבד ועדת עררים אישרה את העסקה, אך ברור שהדבר נעשה זמן רב לאחר חתימה על ההסכם, כאשר בזמן החתימה על ההסכם לרכישת הקרקע על ידי התובע לא היה אישור כדין. שאלתי את הנתבע , האם הודיע לתובע כי קיימת בעייתיות בזכויות המוכרת במקרקעין, ולא קיבלתי תשובה של ממש. כל שעשה הנתבע היה להפנות אותי לסעיף 14 להסכם כאשר יתכן וסעיף זה יש בו כדי למנוע מהתובע מלהעלות טענות כלשהן כלפי המוכרת אך ברור שאין בו כדי למנוע מהתובע להעלות טענות כנגד מי שמשמש כעורך דינו בעסקה. על הטענה כי שימש עו"ד של התובע בעסקה, אין הנתבע חולק.
התובע שילם לנתבע שכ"ט כולל בסך 4,934 ₪ . על כך אין הנתבע חולק. משבוטלה העסקה בשל בעיות בזכויות המוכרת במקרקעין, בעיות שלא הוצגו על ידי הנתבע בפני התובע בטרם נחתמה העסקה, זכאי התובע להשבת מלוא שכר הטרחה ששילם.
התובע טוען עוד כי שילם 1,200 ₪ עבור משכון וביטול משכון , אך רכיב תביעה זה לא הוכח על ידי התובע. כך גם לא הוכחו שאר רכיבי התביעה. אשר על כן, נדחים רכיבי תביעה אלה.
סיכומם של דברים, הנתבע ישלם לתובע סך של 4,934 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק ממועד הגשת התביעה, 12.11.08, ועד התשלום המלא בפועל .
בנוסף, ישא הנתבע בהוצאות התובע בסך 500 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהיום ועד התשלום המלא בפועל.
ניתנה והודעה היום ד' סיון תש"ע, 17/05/2010 במעמד הנוכחים.
נחום שטרנליכט, שופט
הוקלד על ידי: סיגל עזורי התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|