חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

נזאל נ' מועצה אזורית אל בטוף

: | גרסת הדפסה
ד"מ
בית דין אזורי לעבודה נצרת
19691-10-13
15.12.2013
בפני :
לובנא תלחמי סוידאן

- נגד -
:
2. אברהים ח'לאילה ע"י ב"כ עו"ד ראפע ח'טיב
:
מועצה אזורית אל בטוף
פסק-דין

פסק דין

לפניי תביעותיהם של התובעים לחייב את הנתבעת (להלן: "הנתבעת" או "המועצה") לקיים את החלטה הועדה הפריטטית מיום 29.9.13 (להלן: "הועדה הפריטטית" או "הועדה"), בה נקבע כי ישולם שכרם של התובעים עבור החודשים אוגוסט וספטמבר 2013 .

ביום 5/12/13 התקיימה בפניי ישיבה בה הודיעו ב"כ הצדדים כדלקמן:

"אנו מבקשים לאחד שני התיקים, לאור השאלות העובדתיות והמשפטיות הזהות העולות בשני התיקים.

לאחר ששמענו את דברי בית הדין, אנו מודיעים שהמחלוקת בין הצדדים היא מחלוקת משפטית בסוגיית הנפקות המשפטית של החלטת הוועדה הפריטטית מיום 29/9/13, ולכן אנו מעוניינים להגיש סיכומים בכתב לפני מתן פסק דין."

העובדות כפי שעולה מכתבי הטענות ומהנספחים אשר צורפו להם

התובע מס' 1 הועסק אצל הנתבעת, החל מחודש 3/2007, כנהג אוטובוס.

התובע מס' 2 הועסק אצל הנתבעת, החל מחודש 9/2005, כנהג אוטובוס וסדרן הסעות.

ביום 7.7.13, שלחה הנתבעת לשני התובעים מכתבים בהם הודיעה כי היא שוקלת להפסיק את עבודתם עקב מכירת האוטובוסים הציבוריים ופירוק ענף זה. באותו מכתב הוזמנו התובעים לישיבת שימוע ביום 18.7.13 .

ישיבת השימוע בעניינו של התובע מס' 1 התקיימה ביום 22/7/13 או ביום 28/7/13 (הדבר אינו ברור הואיל ופרוטוקול הישיבה נושא את שני התאריכים הנ"ל).

ישיבת השימוע בעניינו של התובע מס' 2 התקיימה ביום 18/7/13 .

בשתי ישיבות השימוע הנ"ל נכחו, מלבד שני התובעים, היועץ המשפטי של המועצה עו"ד פאוזי חוגירי, גזבר המועצה מר מלחם אבו עיד, מזכיר המועצה מר עבדאלקאדר חטיב ונציגי ההסתדרות מר כמאל אבו אחמד ועו"ד תאופיק רבאח.

ביום 1.8.13 שלחה הנתבעת לשני התובעים מכתבי פיטורים, החל מיום 1.8.2013 .

ביום 6.8.13, שלח מזכיר הסתדרות המעוף, מר נאיף זידאן, מכתב לראש המועצה בו הודיע על התנגדות נציגות העובדים והמרחב לפיטורי התובעים, וכי בהתאם לסעיף 70 לחוקת העבודה לעובדים ברשויות המקומיות בישראל (להלן: "חוקת העבודה") העניין מופנה לבוררות. במכתב זה נתבקשה הקפאת הפיטורים.

באותו יום אישר ראש המועצה את קבלת המכתב הנ"ל ורשם עליו "לגופו של עניין הפיטורים בתוקף מיום 1/8/13 ואין בדעתי לשנות את ההחלטה" (ר' נספח ג' לכתב התביעה).

11. לצדדים נשלחו הזמנות להופיע בפני ועדה פריטטית ביום 29.9.13. ואכן באותו יום התכנסו חברי הועדה: מר פנחס הומינר – הממונה על יחסי עבודה במרכז המועצות האזוריות ועו"ד רונן אהרוני – מזכיר ארצי בהסתדרות המעוף.

בדיון הועדה השתתפו: עו"ד חוגירי (יועמ"ש המועצה כאמור), מר מילחם (גזבר המועצה) ושני התובעים.

כפי שעולה מפרוטוקול הועדה, לאחר שהושמעו ונרשמו עמדות הצדדים, לא היתה הסכמה מטעם חברי הועדה על פיטוריהם של התובעים, אי לכך הוחלט כדלקמן:

"החלטה

הצדדים לא הגיעו להסכמה על פיטוריהם של העובדים, והוחלט לפנות לבוררות השופטת בדימוס דינה אפרתי.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>