חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

נועם נ' הבנק הבינלאומי הראשון לישראל בעמ

: | גרסת הדפסה
רע"צ
בית משפט השלום אשקלון
21453-05-13
11.11.2013
בפני :
סבין כהן

- נגד -
:
יעקב נועם
:
הבנק הבינלאומי הראשון לישראל בעמ
פסק-דין

פסק דין

לפניי ערעור על החלטת כב' רשמת ההוצאה לפועל אלונה שדה (להלן:- "הרשמת"), אשר ניתנה ביום 24.4.13 בתיק הוצאה לפועל מספר 22-02469-01-0, ולפיה הורתה כב' הרשמת על סגירת תיק ההוצאה לפועל.

הערעור נדון לאחר שבהחלטתי מיום 8.7.13 ניתנה הרשות לערער על החלטת כב' הרשמת.

רקע ועובדות:

1.תיק ההוצאה לפועל נשוא הערעור נפתח על פי החלטת ראש הוצאה לפועל (בהתאם לתואר אשר נהג בעת הרלוונטית), אשר ניתנה בתיק הוצאה לפועל מספר 01-13577-93-2, ביום 10.6.99, במסגרת בקשה בטענת פרעתי.

כב' ראש ההוצאה לפועל, הגב' כוכבה לוי (כתוארה אז, להלן:- "ראש ההוצאה לפועל") קיבלה את בקשת החייב שם, הוא הזוכה בתיק ההוצאה לפועל נשוא הערעור והמערער בתיק שלפניי (אשר יכונה להלן, ללא קשר למעמדו וכינויו בהליך זה או אחר:- "נעם"), והורתה על חיוב הזוכה שם, היא החייבת בתיק ההוצאה לפועל נשוא הערעור והמשיבה שלפניי (אשר תוכנה להלן, ללא קשר למעמדה וכינויה בהליך זה או אחר:- "הבנק"), בהוצאות נעם בשיעור של 10,000 ₪ ובגין חיוב זה נפתח תיק ההוצאה לפועל נשוא הערעור.

2.החלטת ראש ההוצאה לפועל ניתנה לאחר שנעם טען לפניה, כי פרע את החוב לבנק ובהתאם לחישוב שנעשה טען, כי יש להורות על סגירת תיק ההוצאה לפועל.

ראש ההוצאה לפועל ביקשה ממזכירות לשכת ההוצאה לפועל לערוך תחשיב של החוב בתיק ההוצאה לפועל ולאחר שזה נערך, קיבלה ההחלטה האמורה.

3.הבנק ערער על החלטת כב' ראש ההוצאה לפועל ובמסגרת הליך הערעור בבית המשפט המחוזי, לפני כב' השופטת גרסטל, הושגה ההסכמה כדלקמן:

"הצעת בית המשפט:

החלטת ראש ההוצאה לפועל מיום 10.6.99 תתבטל רק מהטעם שלא הומצאו לב"כ המערער הנתונים שהיוו את הבסיס לקביעת מחלקת הכספים של ההוצאה לפועל.

ראש ההוצאה לפועל תורה למחלקת הכספים להמציא לב"כ שני הצדדים את הנתונים שהיוו את הבסיס לקביעה, ולאחר קבלת הנתונים הנ"ל יגבש כל צד את עמדתו.

אין באמור לעיל כדי לגרוע מההסכמה הדיונית אליה הגיעו הצדדים ביום 17.6.97."

בהמשך להסכמה, ניתן פסק דין כדלקמן:

"לנוכח הסכמת עו"ד הכהן ועמדת עו"ד שר, ניתן תוקף של פסק דין להצעתי דלעיל, תוך שמובהר לעו"ד הכהן כי אין באמור לעיל כדי להוות שינוי מההסכמה מ- 17.6.97 ואם יסתבר לאחר קבלת החישוב כי לא נפלה כל טעות בדרך החישוב, תשאר החלטת ראש ההוצאה לפועל גב' לוי מיום 10.6.99 על כנה.

החישוב יומצא לעו"ד הכהן בתוך 15 יום מהיום."

4.בהחלטת רשמת ההוצאה לפועל, נושא הערעור שלפניי, ציינה כב' הרשמת, כי "על אף החלטת בית המשפט המחוזי, לטענת הצדדים תחשיב המזכירות בתיק 01135577932 לא הומצא למי מהם על אף דרישתם לקבלו."

לכן קבעה:

"בנסיבות אלה ומשלא המציאו מי מהצדדים החלטה אחרת מאוחרת לזו של בית המשפט המחוזי שניתן ביום 19.10.99, פסק הדין של בית משפט המחוזי עומד על כנו ומשזה ביטל את החלטת ראש ההוצאה לפועל מיום 10.6.99 לא קיים עוד בסיס להותרת תיק זה פתוח ולפיכך אני מורה על סגירתו."

טענות הצדדים:

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>