- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
נוה נ' לרנר ואח'
|
ת"ק בית משפט לתביעות קטנות נתניה |
7941-10-09
25.8.2010 |
|
בפני : סמדר קולנדר-אברמוביץ |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: יעד נוה |
: 1. שמואל לרנר 2. הסעות אלעד בע"מ |
| פסק-דין | |
פסק דין
תביעה קטנה שהגיש התובע בגין נזק שנגרם למכוניתו באירוע תאונת דרכים שאחריות לטענתו נופלת על כתפי נתבע מס' 1 שנהג ברכב, ועל נתבעת מס' 2 כמעבידתו וכבעלת הרכב.
הנתבע מס' 1 הודה באחריותו לתאונה וטען שיש להטיל את סכום הנזק על כתפי נתבעת מס' 2.
נתבעת מס' 2 טענה שיש להטיל על כתפי נתבע מס' 1 את סכום הנזק שכן הוא כלל לא הודיע לה על התאונה וכן אף בהתאם להסכם העבודה שבין הצדדים עליו מוטלת האחריות בתשלום.
מאחר ואין כל מחלוקת לגבי אירוע התאונה יש מקום לבחון טענות הנתבעים בדבר הטלת התשלום איש על רעהו.
טוענת נתבעת מס' 2 שהנתבע כלל לא הודיע לה על התאונה. מדברי הנתבע בדיון התרשמתי שהודיע למי מהנתבעת על התאונה. הנתבע העיד שלאחר התאונה הודיע למר ניסים מהנתבעת. מאחר וניסים לא הגיע למסור עדותו לא נסתרה עדות זו של הנתבע.
חיזוק לכך מוצאת אני אף בעדות התובע ממנה עלה שדיווח לנתבעת לאחר התאונה. התובע אף הציג מסמך לפיו דיווח הן לחברת הביטוח שלו והן לחברת הביטוח של הנתבעת על התאונה ( ת' 3) . משכך איני יכולה לקבל טענת הנתבעת שלא ידעה כלל אודות התאונה.
בהסכם העבודה שהוצג בפני נקבע בסעיף 8 שבמקרה בו העובד נמצא אשם בתאונה עליו לשאת בסכום ההשתתפות העצמית.
עלי לציין שהנתבעת מס' 2 טענה בכתב הגנתה שהתובע והנתבע עשו יד אחת על מנת להטיל האחריות עליה תוך מרמה. אף בבית המשפט לאחר שהסתיים הדיון שב נציג הנתבעת לאולם וביקש לטעון לענין אירועים שהתרחשו לאחר סיום הדיון. לא התרשמתי כלל מעדויות התובע והנתבע להכרות מוקדמת ביניהם, או למרמה בכל הנוגע לאירוע תאונת דרכים זה.
משכך על הנתבעת מס' 2 לשלם לתובע את נזקי התאונה וכן שכ"ט השמאי בסך 5210 וכן הפרשי הצמדה וריבית מיום הגשת התביעה וזאת בניכוי סך ההשתתפות העצמית אותו ישלם הנתבע מס' 1 לתובע. כן תשלם הנתבעת מס' 2 בלבד הוצאות משפט לתובע בסך 600 ₪. על הנתבעת מס' 2 להודיע תוך 14 יום מהיום מהו סך ההשתתפות העצמית שהיה מוטל במועד התאונה על הנתבע מס' 1 .
ניתן היום, ט"ו אלול תש"ע, 25 אוגוסט 2010, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
