משיח יוסף ומאיה נ' קרן מילמן (ניר שדה הרשפלד)
|
רת"ק בית המשפט המחוזי תל אביב – יפו |
1545-09
21.12.2009 |
|
בפני : עפרה צ'רניאק |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: משיח יוסף |
: קרן מילמן (ניר שדה הרשפלד) |
| פסק-דין | |
פסק דין
בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית המשפט לתביעות קטנות בתל אביב (כב' השופט אלי ספיר), לפיו נדחתה תביעת המבקשים לתשלום דמי נזק מתאונה.
לציין, שהדיון בתובענה נשמע מחדש לאחר שהמבקשים הגישו בקשת רשות ערעור על פסק הדין מיום 25/8/2008, ובית משפט של ערעור קבע שיש לדון מחדש בתובענה.
בפסק הדין הראשון קבע בית המשפט כי יש בפניו שתי גירסאות סותרות שאין להכריע ביניהן ולכן הסתמך על נטל ההוכחה המוטל על כתפי המבקשים ודחה את התובענה.
בפסק הדין השני נשוא ערעורנו נקבע שהמבקשים לא הצליחו לעמוד בנטל להוכיח את תובענתם, ולמרות שהדברים לא נרשמו בפסק הדין ניתן להבין כי בית המשפט לא האמין לגירסת המבקשים לפי שקבע שהמבקשת 2 – בתו של המבקש 1 לא הגיעה לעדות, אף שהייתה בעלת דין נחוצה לבירור התביעה ואילו לגבי המבקש, נתברר מעדותו של עד נוסף שהעיד בפני בית המשפט בפעם השנייה (מר בן איטח), כי המבקש לא ראה את התאונה.
מטרתו של בית המשפט לתביעות קטנות לאפשר דיון יעיל, קצר, ופשוט בתביעות שעלותן הכספי נמוכה. תכלית זו מנחה גם את ערכאת הערעור בבואה לשקול מתן רשות לערער על פסק הדין (ראו גם רשות ערעור אזרחי 5711/08 פרטוק נ' סול תורג'מן בע"מ (פורסם בנבו) 17/3/2009).
בית המשפט לתביעות קטנות ישב על המדוכה יותר מפעם אחת, שמע את הצדדים והתרשם מהם באופן ישיר. ואין בידי לומר שממצאיו העובדתיים אינם נטועים בחומר הראיות.
אמת ניתנת להאמר שישנה מחלוקת אם הרכב של המבקשים חנה בעת התאונה והנהגת – המבקשת 2 הייתה מחוצה לו – או שמא נהגה היא ברכב בעת התאונה. בעניין הזה קיימת לטעמי סתירה שלא ניתן לבררה עד תום ולכן גם אם תרצי לומר שאין להעדיף עדות אחת על פני רעותה חזרנו לאותו מצב בו היה הדיון ערב פסק הדין הראשון, קרי שגירסה ניצבת מול גירסה, מבלי יכולת להכריע איזה מן השתיים אמינה יותר ועל כן התוצאה נקבעת על פי הנטל. המבקשים לא הצליחו להרים נטל זה ולכן אין מקום להתערבות בפסק הדין של ערכאה דיונית.
לפנים משורת הדין, ואני עושה בזאת חסד עם המבקשים, אינני עושה צו להוצאות. ככל שהפקידו המבקשים פקדון להבטחת הוצאותיהם אם יידחה הערעור, הוא יוחזר להם.
הודע במעמד המבקש 1 ובהעדר המבקשת 2 שרק מטעם אי התייצבותה לדיון היה מקום למחוק את בקשתה.
ניתנה והודעה היום ד' טבת תש"ע, 21/12/2009 במעמד הצדדים
עפרה צ'רניאק, שופטת
הוקלד על ידי: קרן ויס התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|