משטרת ישראל תביעות- שלוחת רמלה נ' אלחסניה(עציר)
|
ת"פ בית משפט השלום רמלה |
31355-10-13
2.4.2014 |
|
בפני : הישאם אבו שחאדה |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מדינת ישראל |
: גאמל אלחסניה – הובא |
| גזר-דין | |
גזר דין
כתב האישום
1.הנאשם הורשע על פי הודאתו בעובדות כתב האישום המתוקן בביצוען של העבירות הבאות: הסעת תושב זר שלא כדין לפי סעיף 12(א)(ג)(1) לחוק הכניסה לישראל התשי"ב –1952 (להלן: חוק הכניסה לישראל); שהייה בישראל שלא כחוק לפי סעיף 12(1) לחוק הכניסה לישראל; מעשה פזיזות ורשלנות ברכב לפי סעיף 338(1) לחוק העונשין התשל"ז – 1977 (להלן: חוק העונשין); נהיגה ללא רישיון לפי סעיפים 10(א) ו-38(1) לפקודת התעבורה התשכ"א – 1961 (להלן: פקודת התעבורה); נהיגה בזמן פסילה לפי סעיף 67 לפקודת התעבורה.
2.על פי עובדות כתב האישום, במועד הרלווטי לכתב האישום היה ברשותו של הנאשם רכב מסוג קרייזלר הנושא לוחית רישוי ישראלית (להלן: הרכב). כמו כן, ביום 14.7.13 ניתן גזר דין כנגד הנאשם על ידי בית משפט השלום לתעבורה בירושלים ב-פ"ל 1933-07-13 ואשר לפיו נפסל הנאשם מלקבל רישיון נהיגה לתקופה של שלושה חודשים. ביום 10.10.13, נהג הנאשם ברכב על כביש 443 בסמוך למחסום מודיעין – מכבים. הנאשם הסיע ברכב חמישה נוסעים שכולם תושבי האזור, כאשר רק לאחר מהם היה אישור כניסה לישראל. באותה עת, היו בסמוך למקום נסיעתו של הרכב, שוטרים בתוך רכב משטרתי לבן עם לוחית זיהוי אדומה. משהבחינו ברכב נסעו אחריו עד אשר עצר הנאשם את הרכב מול מחסום מכבים על מנת להוריד את הנוסעים, או אז, ירד מהרכב המשטרתי אחד השוטרים והתקדם לכיוון הרכב. משהבחין הנאשם בשוטר החל בנסיעה והרכב המשטרתי החל לנסוע אחריו, תוך הפעלת כריזה וסירנה המורים לרכב לעצור. הרכב נסע בצורה מהירה, סטה בין נתיבים באופן פתאומי וגרם לרכבים אחרים לסטות לשוליים. בהמשך, ירד הרכב לשול הימני בנסיעה מהירה עד אשר הגיע למחסום שבו עמד שוטר, אשר סימן לנאשם לעצור תוך שהנאשם מתקרב אליו בצורה מסוכנת. השוטר חשש לחייו ולכן שלף אקדח לכיוון הרכב, רק אז נעצר הרכב במרחק קצר ביותר מהשוטר.
טענות הצדדים לעונש
3.באת כח המאשימה עמדה על חומרתן של כל אחת מהעבירות שבהן הורשע הנאשם וטענה שכל אחת מהן כשלעצמה יש בה כדי להצדיק הטלת עונש מאסר בפועל. בנוסף, לחובתו של הנאשם שלוש הרשעות קודמות בעבירות רכוש ועבירות של כניסה לישראל שלא כדין, כאשר הרשעתו האחרונה הינה משנת 2002. בנוסף, כאמור, הנאשם הורשע ע"י בית משפט השלום לתעבורה בירושלים ביום 14.7.13 ותלוי ועומד כנגדו מאסר על תנאי של שלושה חודשים לתקופה של שלוש שנים אם יבצע עבירה של נהיגה בפסילה או נהיגה ללא רישיון. על כן, המאשימה עתרה לעונש מאסר בפועל משמעותי, מאסר על תנאי, פסילת רישיון נהיגה, פסילה על תנאי, קנס וכן חילוט הרכב.
4.בא כח הנאשם הדגיש את העובדה כי הנאשם נשוי לאזרחית ישראלית ואב לארבעה ילדים וכי בין השנים 2002 ו-2013 לא ביצע עבירות פליליות וניהל אורח חיים נורמטיבי שסבב סביב בני ביתו ופרנסתם. לנאשם חובות כספיים שונים באזור מגוריו ועקב מחלוקות עם משפחתו המורחבת הוא מנוע מלהיות במחיצתם באזור מגוריהם. הנאשם עצמו ציין בדבריו האחרונים בטרם מתן גזר הדין שהינו מתחרט על מעשיו וכי במועד ביצוע העבירות עבר באופן אקראי במקום שבו עמד קרוב משפחתו תושב האזור שהחזיק היתר כניסה לישראל כדין, ואסף אותו וגם אנשים נוספים שעמדו עימו, שהיו גם כן תושבי האזור וסבר שגם להם יש אישורי כניסה לישראל. בנוסף, הנאשם ביטא את כאבו על ניתוקו ממשפחתו המורחבת.
5.המקרה שבפני כולל בתוכו אגד של עבירות שלא תמיד באות במאוחד ומכאן הקושי לאתר את מדיניות הענישה הנוהגת לאירוע כזה שבו כל אגד העבירות מצטלבות באירוע אחד, כפי המקרה שבפני. על כן, אעמוד להלן על מדיניות הענישה הנוהגת, כאשר אני מחלק את הדיון לשלוש קטגוריות של עבירות:
העבירה של כניסה לישראל שלא כחוק;
העבירה של הסעה של תושב זר שלא כדין;
העבירות של נהיגה בזמן פסילה, נהיגה ללא רישיון ומעשה פזיזות ורשלנות ברכב.
6.לאחר שאתאר את מדיניות הענישה הנוהגת בכל אחת מהקטגוריות האמורות אקבע את מתחם העונש ההולם הנוגע לכל אחת מהן. לאחר מכן, אקבע מתחם עונש הולם אחד למכלול העבירות המופיעות בשלוש הקטגוריות.
מתחם העונש ההולם בעבירה של כניסה לישראל שלא כחוק
7.על המתודולוגיה בקביעת מתחם העונש ההולם בעבירה של כניסה לישראל שלא כחוק עמדתי בהרחבה בת"פ (רמ') 18159-09-13 מדינת ישראל נ' שלאלדה [פורסם בנבו] (16.12.13). לא אחזור על הדברים פעם נוספת אך אביא את עיקריהם בתמצית:
קיימות שלוש דרגות אשם בביצוע עבירה של כניסה לישראל שלא כחוק:
א.1. דרגת אשם גבוהה ואשר לפיה מתחם העונש ההולם נע בין 7 ל-12 חודשי מאסר;
א.2 דרגת אשם בינונית ואשר לפיה מתחם העונש ההולם נע בין חודש לבין שישה חודשי מאסר;
א.3 דרגת אשם נמוכה ואשר לפיה מתחם העונש ההולם נע בין מאסר על תנאי ועד שלושה חודשי מאסר.
דרגת האשם הבינונית מאפיינת את מי שנכנס לישראל שלא כדין ומבצע בנוסף לעבירת הכניסה לישראל שלא כדין, עבירות פליליות נלוות. זוהי למעשה הקטגוריה הרלוונטית לנאשם שבפני.
8.מן הראוי לציין שעל גזר הדין בעניין שלאלדה הוגש ערעור על ידי המדינה לבית המשפט המחוזי במחוז מרכז (עפ"ג 61790-01-14) והערעור טרם נדון. מכל מקום, מתחם העונש ההולם לעבירה של כניסה לישראל שלא כחוק לצורך הנאשם שבפני, בנסיבותיו האישיות ונסיבות ביצוע העבירה, נע בין חודש מאסר ועד שישה חודשי מאסר.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|